Trei tinere, condamnate la închisoare pentru privațiune ilegală de libertate, acțiuni violente cu caracter sexual și șantaj

Trei tinere, condamnate la închisoare pentru privațiune ilegală de libertate, acțiuni violente cu caracter sexual și șantaj

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, trei tinere au fost condamnate la închisoare, dintre care două - pe un termen de șapte ani, iar cea de-a treia pe un termen de nouă ani, cu executarea pedepsei în penitenciar pentru femei. De asemenea, va fi stabilită și o pedeapsă complementară sub formă de amendă în mărime de 42.500 de lei. Acestora li s-a incriminat săvârșirea infracțiunii de privațiune ilegală de libertate, acțiuni violente cu caracter sexual și șantaj.

Potrivit procurorilor, în octombrie 2018, cele trei tinere, prin constrângere fizică și psihică, aplicând forța fizică, ar fi ținut forțat două minore contrar voinței acestora, într-un apartament din sectorul Rîșcani al capitalei, privându-le ilegal de libertate.

Concomitent, în timp ce cele două minore se aflau contrar voinței lor în apartamentul menționat supra, acestea ar fi fost constrânse de către inculpate la acțiuni sexuale cu caracter pervers, acțiuni care au fost filmate cu telefoanele mobile de către ultimele. Astfel, prin aceste acțiuni, le-au fost cauzate victimelor dureri fizice și suferințe psihice.

Publicitate

În continuare, inculpatele, sub pretextul că cele două victime le-ar fi sustras din apartament suma de 450 euro, le-ar fi solicitat acestora să-și apeleze telefonic rudele apropiate, ca acestea din urmă să aducă la adresa indicată suma de 450 euro, în caz contrar nu le vor permite să iasă și nu le vor elibera din apartament.

La stabilirea pedepsei în privința celor trei tinere, s-a ținut cont de personalitatea acestora, precum și de faptul că la data săvârșirii infracțiunii două dintre inculpate erau minore, una având vârsta de 17 ani, iar cea de-a doua de 16 ani. În condițiile date, potrivit Codului penal, termenul închisorii s-a redus la jumătate din maximul pedepsei, prevăzute de legea penală pentru infracțiunea săvârșită.

Cea de-a treia inculpată, aceasta la data săvârșirii infracțiunii avea vârsta de 25 de ani, aflându-se la evidența psihiatrică, fiind recunoscută cu responsabilitate redusă.

La data săvârșirii infracțiunii, victimele erau minore, una având vârsta de 17 ani, respectiv cea de-a doua de 14 ani.

La pronunțarea sentinței de condamnare, instanța de judecată a admis acțiunea civilă înaintată de către părțile vătămate. În acest sens, s-a dispus încasarea sumei de 20 000 lei de la fiecare dintre cele trei inculpate în contul părților vătămate, cu titlu de prejudiciu moral cauzat prin infracțiune.

În privința inculpatelor a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv până la data intrării în vigoare a sentinței de condamnare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal