Adevărate legende îmbuteliate: așa am descrie în câteva cuvinte noua gamă premium, alcătuită din trei vinuri selecte marca Mileștii Mici

Adevărate legende îmbuteliate: așa am descrie în câteva cuvinte noua gamă premium, alcătuită din trei vinuri selecte marca Mileștii Mici

Gama PREMIUM de la „Mileştii Mici” trece pe lista selectă de fineţuri bahice. Astăzi, descoperim de ce fiecare colecționar adevărat de vinuri trebuie să aibă măcar o sticlă din această gamă superbă!

În noua gamă, premium, este un cupaj din 2011 (Noian), un cupaj din 2016 (Abis) și 2017 (Genune), din struguri selectați cu atenție de pe cele mai bune pante ale viilor ”Mileștii Mici”.

Scopul inițial al lansării acestor vinuri a fost de a surprinde consumatorii de vinuri locale, atât de exigenți și mereu în așteptare de noi apariții vinicole. Fiecare denumire de vin, dar și eticheta simbolică din start captează ca o enigmă imaginația consumatorului, întrucât fiecare element poartă în sine o conotație aparte: treiul perfect! Noua gamă deja a reușit să fie apreciată în diverse concursuri internaționale, cele mai recente fiind două medalii de aur, cucerite de ABIS 2016, în cadrul concursurilor de la Concours Mondial de Bruxelles 2022 și Vinarium România 2022. Vinul Noian 2011 la fel a fost apreciat cu aur la Berliner Wein Trophy.

Publicitate

Pe eticheta vinurilor vedem un pește, o caracatiță, o balenă. Vă întrebați probabil ce legătură e între acești termeni, vietățile maritime și vinurile de la „Mileștii Mici”.

Răspunsul nu este chiar la suprafață, ci la adâncime de cca 60-80m, pentru că vinăria „Mileștii Mici” se află într-un fund de mare, la propriu! Galeriile subterane în care se produc vinurile, păstrează și cea mai mare colecție de vinuri din lume, iar acestea, au fost săpate la fundul Mării Sarmatice. Despre acest fapt ne vorbesc și conglomeratele de fosile, scoici și crustacee, pe care le putem vedea pe tavanul și pereții galeriilor.

ABIS 2016

Este un vin sec roșu produs prin cupajarea vinurilor Cabernet-Sauvignon – 50% și Merlot – 50%. Vinul posedă o culoare roșie, închisă, cu nuanțe ușor rubinii. Buchet complex, cu arome de coacăză neagră, prune uscate și pomușoare. Gustul plin, catifelat, structurat, lejer și taninos. Se asociază cu fripturi din carne de vită/porc și brânzeturi cu mucegai.

GENUNE 2017

Vin sec roșu produs prin cupajarea Cabernet-Sauvignon – 30% și Merlot – 70%. Buchet fructat, cu note de mure, fructe negre, cireșe negre bine coapte. Gust fin, plin și echilibrat. Se asociază cu miel copt, steak și rulade cu cașcaval.

NOIAN 2011 

Vin sec roșu produs prin cupajarea vinurilor Cabernet-Sauvignon, Merlot și Pinot Franc. Încântă prin eleganță, culoarea rubiniu-închisă și buchetul bogat de arome – prune uscate și fructe de pădure, condimentate cu vanilie și postgust de ciocolată amară. Se potrivește cu bucatele din carne roșie, vânat, salamuri sau barbeque.

Filosofia ce stă în spatele acestei colecții, însă, este și mai profundă!

Dicționarul explicativ oferă următoarele definiții:

NOIÁN – 1. Cantitate, volum mare din ceva; belșug / Mulțime, număr mare de ființe, de lucruri, de fenomene. 2. Întindere mare de apă; nemărginire, imensitate.

ABÍS –  Prăpastie adâncă/ Depresiune a fundului oceanelor, cu adâncimi foarte mari.

GENÚNE –  Adâncime foarte mare.

Fiecare vin își reprezintă cu adevărat denumirea, iar cele trei noțiuni definesc paralel și adâncul mării de cândva, în care acum sunt localizate galeriile subterane ”Mileștii Mici”. Fiind alimentate din adâncuri, de acest munte plin de istorie, vinurile din gama de top redau caracterul și unicitatea locului, iar ”Mileștii Mici” într-adevăr îmbutelieză legendele.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal