S-a dat startul Festivalului Moldova Pride. AGORA, premiată pentru corectitudine în relatarea subiectelor despre comunitatea LGBT+

S-a dat startul Festivalului Moldova Pride. AGORA, premiată pentru corectitudine în relatarea subiectelor despre comunitatea LGBT+

Astăzi începe Moldova Pride 2022. E primul eveniment de acest gen organizat de Genderdoc-M, după doi ani de pandemie. Festivalul se află la cea de a XXI-a ediție și se va desfășura în perioada 15 – 19 iunie 2022. În cadrul evenimentului de inaugurare, redacția AGORA a fost premiată pentru deschidere, interes și corectitudine în relatarea subiectelor despre comunitatea LGBT+ din Moldova. 

În cadrul deschiderii au fost premiate cele mai active persoane și organizații în promovarea egalității LGBT+ și contribuirea la dezvoltarea mișcării LGBT+ în Moldova. Astfel, a fost premiată Maia Rîbacova, Coordonatoare, Activități de Prevenire, Departamentul de coordonare și implementare a Programului Național HIV/SIDA și ITS, IMSP SDMC, pentru promovarea politicilor incluzive în domeniul sănătății, care răspund necesităților LGBT+; Dina Zaiaț, influenceră, pentru promovarea activă a drepturilor persoanelor LGBT+ și susținerea deschisă a comunității LGBT+ pe rețelele de socializare; redacția Agora.md, pentru deschidere, interes și corectitudine în relatarea subiectelor despre comunitatea LGBT+ din Moldova. Premiul special pentru curaj i-a fost decernat lui Marin Pavlescu.

„Și noi în presă, și Genderdoc-M - instituția care apără interesele acestui grup în Moldova, luptăm. Cred că atunci când vom fi mai mulți, vom reuși mai multe”, a spus directoarea Interakt Media, Irina Ghelbur.

Publicitate
...

Deschiderea a fost marcată, tradițional, prin arborarea drapelului Moldova Pride în curtea Centrului de Informații GENDERDOC-M. Anul acesta, drapelul a fost ridicat de Marin Pavlescu, tânărul care, fiind înrolat în Armata Națională, a povestit public despre hărțuirea căreia a fost supus din cauza orientării sale sexuale, și Stela Pascal, persoană transgen deschisă, care promovează drepturile persoanelor transgen în Moldova.

La ceremonia de deschidere, de asemenea, au susținut discursuri reprezentante și reprezentanți ai Ambasadelor prietenoase.

În acest an, tema Pride-ului e „Cuvântul este armă”.

„E important ca, de fiecare dată când pronunțăm un cuvânt, să înțelegem ce aducem în această lume. Cu un cuvânt poate fi distrus un om, se poate provoca durere, poate începe un război și, în același timp, prin cuvânt ne putem arăta iubirea, putem susține oamenii, putem crea bunătate”, a spus președinta Genderdoc-M, Anastasia Danilova.

Festivalul Moldova Pride se va încheia cu marșul LGBT+, care va avea loc în această duminică, 19 iunie.

Centrul de Informaţii GENDERDOC-M a fost fondat la 8 mai 1998 și este una dintre cele mai vechi organizaţii neguvernamentale care promovează în mod activ drepturile comunităţii LGBT+ în Republica Moldova.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal