Ambele orașe au fost bombardate de forțele rusești timp de mai multe săptămâni și în ambele cazuri mulți civili s-au refugiat în uzinele industriale.
În Mariupol, civilii se adăposteau de câteva săptămâni în uzina Azovstal, de unde forțele armate ucrainene au dus ultima apărare. În Severodonețk, oamenii s-au refugiat în buncărele subterane ale uzinei chimice Azot.
Ca și în cazul Mariupol, autoritățile ucrainene încearcă să negocieze deschiderea unor coridoare umanitare din Severodonețk pentru ca civilii să părăsească orașul.
Lumea urmărește îndeaproape luptele de lângă Severodonetsk și Lisiceansk, deoarece acestea sunt efectiv ultimele așezări controlate de Kiev în regiunea ucraineană Lugansk.
Cucerirea Severodonețk și Lisiceansk ar însemna că Rusia a preluat controlul asupra regiunii.
Întrucât ambele orașe au fost grav afectate de bombardamente, președintele Volodimir Zelenski le-a numit anterior „orașe moarte” din cauza dimensiunii distrugerilor.
Luni, 13 iunie, guvernatorul regiunii Lugansk a raportat că toate podurile din Severodonețk și către Severodonețk au fost distruse și, întrucât orașul este practic izolat, este dificil să se livreze provizii și să fie evacuați civilii.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.