Concertul care urma să aibă loc în PMAN a fost anulat. Organizatorii spun că mașina cu tehnica necesară a fost blocată de poliție

Concertul care urma să aibă loc în PMAN a fost anulat. Organizatorii spun că mașina cu tehnica necesară a fost blocată de poliție

Concertul organizat de Veaceslav Valico, care urma să aibă loc astăzi în Piața Marii Adunări Naționale a fost anulat. Activistul a declarat că mașina cu tehnica necesară pentru concert a fost blocată de poliție, întrucât Serviciul de Urgențe ar fi primit un apel precum că în automobil s-ar fi aflat un obiect explozibil. 

 „Noi cu nimeni nu ne-am certat. Toate acțiunile noastre s-au încadrat în cadrul legal. Am arătat toate documentele. Au chemat geniștii, au verificat mașina și au văzut că nu era nimic acolo. Toată problema era că factura ar fi expirat cu cinci ore în urmă”, a declarat Valico.

Mai devreme, activistul declara că concertul va avea loc în orice circumstanțe. 

Publicitate

În dimineața zilei de astăzi, deputata Marina Tauber și activistul Veaceslav Valico acuzau poliția că împiedică procesul de instalare a scenei în Piața Marii Adunări Naționale. Cei doi spun că au toate actele care le permit instalarea scenei și organizarea concertului.

Inspectoratul General al Poliției a respins acuzațiile aduse la adresa instituției. Reprezentanții IGP au menționat că poliția nu are competența de a interzice instalarea tehnicii necesare, dar este obligată să asigure securitatea cetățenilor participanți la eveniment și să ceară toate actele juridice pentru aceasta.

Amintim că, pe 14 iunie, Alisher Morgenstern a anunțat pe Instagram că urma să aibă pe 19 iunie un concert la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

Ulterior, Veaceslav Valico s-a declarat organizatorul oficial al evenimentului. Totuși, potrivit lui, sponsori ar fi mai mulți conaționali din Canada în frunte cu o moldoveancă pe nume Victoria Șapa.

Ieri, 18 iunie, interpretul a anunțat că nu va mai evolua la concert, argumentând că nu „se implică în jocuri politice”. Într-un video de pe Instagram, rapperul și-a îndemnat fanii să nu meargă la evenimentul din Piața Marii Adunări Naționale. 

În schimb, cântărețul Filip Kirkorov, David Manukyan, cunoscut și sub numele de Dava precum și Ivan Dmitrienko ar urma să susțină pe 19 iunie în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) un concert dedicat tinerilor. În dimineața de 18 iunie, cei trei au fost întâmpinați la Aeroportul Internațional Chișinău de fostul candidat independent la Alegerile Parlamentare,  Veaceslav Valico, cu pâine și sare.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal