Încă deranjați de marșul Pride: Consilierul PSRM Dinari Cojocaru, cu vaselină la ședință (FOCUS)

Încă deranjați de marșul Pride: Consilierul PSRM Dinari Cojocaru, cu vaselină la ședință (FOCUS)

Unii aleși locali se arată în continuare deranjați de faptul că duminică, 19 iunie, a fost organizat în capitală marșul Moldova Pride 2022. Astfel, consilierul PSRM Dinari Cojocaru s-a arătat indignat de faptul că acest eveniment a avut loc în Ziua Lucrătorului Medical și a adus demonstrativ la tribuna Consiliului, vaselină. Mai mult, aceștia i-a numit pe cei din PAS „bolnavi psihic”.

„Duminică a fost azi așa o zi frumoasă pentru mine și pentru colegii mei, Ziua Lucrătorului Medical, mulțumesc pentru urări, vin și cu mulțumiri față de colegii care lucrează mai mult, dar voi veni cu o analiză fără critică. Ce potlogar trebuie să fii, ca în aceeași zi să strici așa o zi importantă pentru societate, în atâția ani dificili în care viața cetățenilor, multor cetățeni, din Chișinău, R. Moldova, de pe globul pământesc, era pe vârf de viață. În acea perioadă a fost și dna Gavrilița la noi la spital și un șir de alți demnitari. Și uite că potlogarii pun în ziua aia parada LGBT”, a declarat revoltat alesul local.

Publicitate

Consilierul PSRM Dinari Cojocaru a acuzat-o pe președinta Maia Sandu că a refuzata semnarea unui decret privind majorarea salariilor medicilor și a afirmat că șefa statului ar fi acceptat organizarea acestui marș.

„Însă uite că duminică Maia Sandu a acceptat așa un marș. Vin ca medic, cu ceea ce utilizăm noi. Am vrut să vă iau unul medical, unul steril, dar având în vedere de intoxicația care o aveți în cap și o aduceți societății, lasă să fie cum este, totuna vă trebuie pentru altceva, nu pentru medicale…”, a adăugat alesul local în adresa colegilor din PAS.

Consilierii PAS nu au venit cu o replică la cele afirmate de colegul lor socialist.

Luni, 20 iunie, și primarul general al capitalei, Ion Ceban s-a arătat supărat pe faptul că în capitală a avut loc marșul Moldova Pride. Potrivit edilului din această cauză ar fi fost paralizat centrul capitalei, transportul public și unele lucrări ar fi trebuit să fie stopate.

Amintim că, la 19 iunie, s-a desfășurat Moldova Pride 2022. E primul eveniment de acest gen organizat de Genderdoc-M, după doi ani de pandemie. Festivalul se află la cea de a XXI-a ediție și se desfășoară în perioada 15 – 19 iunie 2022. Oamenii care s-au adunat la eveniment au mărșăluit prin centrul capitalei ducând cu ei drapelurile comunității LGBT+ și pancarte cu mesaje care îndeamnă la iubire.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal