Marea Britanie: Angajații căilor ferate au intrat în ce mai mare grevă din ultimii 30 de ani (GALERIE FOTO)

Marea Britanie: Angajații căilor ferate au intrat în ce mai mare grevă din ultimii 30 de ani (GALERIE FOTO)

Cea mai mare grevă feroviară din ultimii 30 de ani a început marți în Marea Britanie. Zeci de mii de angajați protestează față de salariile pe care le consideră mici și cer condiții mai bune de muncă. Greva ar putea deschide calea pentru o acțiune sindicală pe scară largă în întreaga economie în lunile următoare, notează digi24.ro. 

În același timp cu greva angajaților căilor ferate, care este organizată marți, joi și sâmbătă, și angajații de la metroul londonez au organizat o acțiune similară, iar cele mai multe stații au rămas închise.

...

Publicitate

Sursa foto: digi24.ro

Greva a provocat haos în transportul rutier, în condițiile în care navetiștii care foloseau trenurile au fost nevoiți să meargă la serviciu cu mașina. În Londra, oamenii s-au înghesuit să urce în autobuze.

Sursa foto: digi24.ro

Premierul britanic Boris Johnson, presat să facă mai mult pentru a-i ajuta pe oamenii care se confruntă cu cele mai mari prețuri din ultimele decenii, a spus că greva va dăuna companiilor, care nu au depășit cu totul efectele pandemiei COVID.

Sindicatele spun că greva feroviară ar putea marca începutul unei „veri a protestelor” și că astfel de mișcări ar putea organiza și profesorii, medicii, angajații de la salubritare și chiar avocații, deoarece creșterea prețurilor la alimente și la combustibil a dus inflația la 10%.

„Angajații britanici au nevoie de o creștere de salariu”, a declarat pentru Sky News Mick Lynch, secretarul general al sindicatului feroviar RMT. „Au nevoie de securitatea locului de muncă, de condiții decente și de un contract onest. Dacă putem obține asta, nu va fi nevoie de perturbarea economiei britanice”, a adăugat el.

Johnson a spus că sindicatele fac mai mult rău oamenilor pe care pretind că îi ajută.

„Prin aceste greve ale transportului feroviar, ei alungă navetiștii care finanțează locurile de muncă ale angajaților, afectând în același timp întreprinderile și comunitățile din întreaga țară”, a spus el.

Guvernul a fost criticat însă de parlamentarii din opoziție pentru că a refuzat să se implice în discuțiile cu greviștii. Miniștrii spun că sindicatele trebuie să discute direct cu angajatorii.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal