Bărbații sunt încă văzuți ca responsabilii de bază în aducerea veniturilor în familie, iar femeile - ca responsabile pentru îngrijirea gospodăriei și copiilor. Fiind influențați de aceste percepții perimate, prioritățile băieților sunt câștigarea de bani ca obiectiv principal în viață (34,8% dintre băieții cu vârsta între 15-30 de ani au ales această opțiune în comparație cu 7,9% dintre fete).

Pe lângă acestea, mai mulți băieți decid să absolvească o instituție de învățământ profesional tehnic secundar (72,4% față de 27,6% dintre fete), decât să se înmatriculeze într-un ciclu de învățământ îndelungat.

Alegerea unei profesii este influențată considerabil de rolurile de gen. Fetele tind să aleagă specializări din domeniile cu profil umanist (filologie, științe politice, științe sociale, asistență socială etc.), care sunt mai puțin plătite decât cele din domeniul STEM, în care se înmatriculează preponderent băieții.
Această segregare de gen este specifică tuturor etapelor învățământului superior (profesional, licență, masterat și doctorat). Chiar dacă în ultimii ani se observă o tendință pozitivă în rândul fetelor care aleg să studieze și să lucreze în continuare în domenii STEM, totuși diferența de gen continuă să fie mare.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.