Platforma DA propune expertiză și resurse umane pentru eventualele condiții de acordare R. Moldova a startului de țară candidat UE

Platforma DA propune expertiză și resurse umane pentru eventualele condiții de acordare R. Moldova a startului de țară candidat UE

Platforma DA pledează și face apel la unitate națională pe subiectul ce ține de integrarea europeană. Mesajul a fost lansat de liderul forței politice, Dinu Plîngău, în cadrul unui briefing de presă. Plîngău a spus că partidul este dispus să ofere suport în domeniile în care dispune de specialiști în contextul în care UE ar impune condiții pentru acordarea R. Moldova a statutului de țară candidat. 

„Apelul Platformei DA către guvernare este prin a expune deschiderea noastră în contextul în care vor fi anumite condiționalități pe implementare anumitor reforme extrem de complicate, dar importante pentru a avansa și a ne ridica la standardele europene”, a spus Dinu Plângău.

Acesta a menționat că chiar dacă există deschidere politică, R. Moldova „trebuie să-și facă temele pentru acasă ”și să progreseze rapid în implementarea reformelor.

Publicitate

„Ținând cont de realitățile din R. Moldova, de lipsa de cadre, de lipsa de expertiză în mai multe domenii și de stagnarea pe anumite domenii cruciale, Platforma DA în acest context pledează și face apel la unitate națională pe subiectul ce ține de integrarea europeană și progresarea pe aceste reforme extrem de cruciale pentru R. Moldova. Suntem deschiși să oferim această consultanță și capital uman pentru a progresa, inclusiv în cursul negociere a statului”, a adăugat liderul Platformei DA.

AGORA precizează că la 17 iunie Comisia Europeană a spus că recomandă acordarea statutului de țară candidat la Uniunea Europeană Republicii Moldova. O astfel de recomandare a fost oferită și în cazul Ucrainei. Georgia urmează să mai lucreze asupra reformelor spre calea europeană. O declarație în acest sens a fost făcută de președinta Comisiei, Ursula von der Leyen.

Ulterior, statele membre UE vor discutat timp de câteva zile aceste recomandări al CE și la 24 iunie vor veni cu o recomandare per ansamblu din partea întregii UE.

Menționăm că mai mulți oficiali europeni au spus în repetate rânduri că acordarea statutului de țară candidat pentru țara noastră ar include o serie de cerințe și ar presupune aplicarea sau avansarea în privința implementării mai multor reforme.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal