Deputații Parlamentului din România au adoptat, marți, Legea privind introducerea educației sexuale în școli. Obiectul predat se va numi „Educați sanitară” și va fi predat începând cu clasa a VIII-a doar cu acordul scris al părinților, notează romania.europalibera.org.
Inițiativa privind predarea educației sexuale în școlile din țara vecină a fost susținută cu votul „pentru” a 224 de deputați. Un vot a fost contra, iar alți 49 de membri ai Legislativului s-au abținut de la vot.
Menționăm că discuțiile pe marginea subiectului durează de câțiva ani. Anterior, actul normativ a fost contestat de președintele Klaus Iohannis la Curtea Constituţională, dar Curtea i-a respins obiecțiile, așa că acesta a retrimis legea în Parlament, la reexaminare.
Mai exact, în sesizarea sa către Curtea Constituțională, Iohannis a contestat condiționarea predării educației sexuale în școli de acordul părinților și a cerut ca Înalta Curte să constate că legea de modificare a legii 272/2004, privind protecția și promovarea drepturilor copilului este neconstituțională, în tot ansamblul său.
Orele de educație „pentru sănătate” sunt opționale în prezent în școlile din România, iar datele de la Ministerul Educației arată că la fiecare clasă (de la clasa întâi până la a XII-a) doar 7% - 9% dintre elevi urmează aceste cursuri.
Ministerul Educației a fost cel care a propus ca ora de educație sexuală să devină obligatorie, dar cu acordul părinților. La fel ca ora de religie.
Vezi și aceste știri

Între frica de destrăbălare și soluții pentru o societate sănătoasă: Educația sexuală

„Eu sunt fetiță, corpul meu e de fetiță, dar corpul de băiețel este fu-fu-fu”. Despre educația sexuală sau absența acesteia, într-un speech Rockit Conference (VIDEO)

Penis și vulvă sau cucușor și floricică? Educația sexuală din Moldova, între frica de destrăbălare și soluții corecte pentru o societate sănătoasă

EDITORIAL| Teste de virginitate sau controale de rutină? Cum sistemul de învățământ ne-a umilit fără niciun scrupul

Interdicția UE privind cărbunele rusesc intră în vigoare. Ce surse alternative au țările europene
