*Acest material este sponsorizat

„Zoom in Banking”: Victoriabank a oferit studenților oportunități educaționale și de angajare

 „Zoom in Banking”: Victoriabank a oferit studenților oportunități educaționale și de angajare
Victoriabank

Zeci de studenți au gustat din bucătăria financiar-bancară a celei de-a treia ediții a proiectului educațional „Zoom in Banking | Stagii de practică cu remunerare” 3.0. Cei mai activi dintre ei, care au finalizat programul cu succes, au fost premiați în cadrul unui eveniment de încheiere. Proiectul a fost inițiat în anul 2020 de către Victoriabank, Asociația Businessului European (EBA) și Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM), cu scopul de a îmbunătăți cunoștințele și abilitățile practice ale studenților, prin implicarea celor mai buni specialiști în banking. 

„A treia ediție este și cea mai de succes, nu doar datorită numărului mare de studenți care au aplicat, dar și al celor care au finalizat și au beneficiat de stagii cu remunerare, iar într-un final au decis să continue să lucreze fie «part time», fie în cadrul anumitor proiecte pe care le vom desfășura pe parcursul verii. Victoriabank își propune să investească în studenți, să investească în profesori, în calitatea programelor educaționale în așa fel încât studenții după ce vor ieși de pe băncile universității să aibă un loc de muncă în Republica Moldova.”

Președintele Victoriabank, Bogdan Pleșuvescu

Programul presupune o parte de instruire, în cadrul căreia profesioniștii împărtășesc informații utile din sectorul financiar-bancar, dar și stagii practice cu remunerare, unde participanții sunt familiarizați cu procesele zilnice ale băncii. După partea practică, doritorii au oportunitatea de a fi angajați. 

„Felicitări rectorilor, lectorilor, studenților, dar și echipei HR de la Victoriabank, pentru că este o muncă enormă, dar în care nu se văd dedesubturile, ci doar rezultatul. Mesajul nostru este să continuați acest proiect, deoarece consolidează acele cunoștințe practice pe care adesea nu le găsești pe băncile universităților sau ale academiilor, mai ales în contextul pandemiei, dar și al impredictibilității geopoliticii de astăzi.”

manager de Policy și Advocacy, Asociația Businessului European (EBA),Eugen Cozmulici

„Zoom in Banking” abordează aspecte de raportare financiară, cashflow, evidență contabilă, administrare fiscală și management  al riscurilor, iar prin colaborarea cu instituțiile educaționale contribuie la actualizarea practicilor din sectorul financiar-bancar. 

„Colaborarea dintre Victoriabank și ASEM, dar și cu celelalte universități care sunt parte a proiectului, este un exemplu clar care arată că beneficiile pot fi mutuale atât pentru mediul de afaceri, cât și pentru comunitatea academică. Studenții noștri sunt încadrați deja în câmpul muncii de pe băncile universității și noi ne bucurăm că le putem oferi acel suport teoretic, iar banca le oferă acea experiență de care au nevoie pentru a deveni specialiști de valoare.”

Rector, Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM), Alexandru Stratan

Victoriabank se orientează spre recrutarea și menținerea resurselor umane, de aceea prin acest program investește în formarea tinerilor specialiști și oferirea oportunităților de dezvoltare acasă. Astfel, proiectul s-a extins la această ediție cu un nou partener – Universitatea de Stat din Moldova. 

„Acesta este un proiect de suflet și sperăm că și studenții au simțit acest fapt. Împreună cu colegii de la Victoriabank, EBA și ASEM, încercăm să oferim anumite oportunități pe care fiecare student le realizează în funcție de mai mulți factori. Martin Luther King spunea în renumitul său discurs din ‘68 că «eu am un vis»”. Am și eu un vis ca studenții să rămână acasă și doar prin oferirea multiplelor posibilități îl putem realiza.”

Igor Șarov, rector, Universitatea de Stat din Moldova (USM)

Studenții care au finalizat programul cu succes au fost răsplătiți în cadrul evenimentului cu diplome de participare, premii simbolice și multă socializare. 

 „Zoom in Banking a fost, într-adevăr, un proiect de suflet, deoarece în cadrul lui nu am realizat doar anumite sarcini legate de domeniul financiar-bancar, dar și a fost o colaborare dintre oameni. Am colaborat, în primul rând, cu studenții la realizarea proiectelor de echipă, la realizarea sarcinilor din cadrul sucursalelor, am colaborat cu lectorii și am avut o interacțiune utilă și plăcută.”, a menționat Svetlana Godoroja, studentă USM.

În cadrul celor trei ediții, programul „Zoom in Banking” a instruit peste 400 studenți și profesori, oferindu-le oportunități educaționale și de angajare valoroase. 

Despre Victoriabank

Victoriabank este unul dintre cele mai recunoscute branduri din Republica Moldova. În 2018, Banca Transilvania, cel mai mare grup financiar din România, a devenit acționar majoritar al Victoriabank, alături de BERD. Instituția bancară traversează un proces complex de change management și de transformare culturală, iar investițiile în platformele digitale rămân o prioritate, acestea reprezentând viitorul. Potrivit statisticilor publice ale Băncii Naționale a Moldovei, Victoriabank este banca sistemică cu procentul cel mai mare de tranzacții efectuate de clienți fără numerar din numărul total de operațiuni bancare.

P.

Vezi și aceste știri
Peste 2 milioane de lei au fost deja oferite de către Victoriabank în promoția pentru carduri sociale din cadrul campaniei „Alături de Moldova, alături de fiecare”

Peste 2 milioane de lei au fost deja oferite de către Victoriabank în promoția pentru carduri sociale din cadrul campaniei „Alături de Moldova, alături de fiecare”

Victoriabank a dublat suma adunată în cadrul campaniei „Povești de acasă”, în valoare de 73 489 de lei

Victoriabank a dublat suma adunată în cadrul campaniei „Povești de acasă”, în valoare de 73 489 de lei

Fii gata să strigi „Goool” în finala Campionatului mondial la fotbal 2022 FIFA, cu cardurile Visa de la Victoriabank

Fii gata să strigi „Goool” în finala Campionatului mondial la fotbal 2022 FIFA, cu cardurile Visa de la Victoriabank

Advertoriale
Cât de bine îți cunoști vecinii de cartier? Trage un ochi în culisele Kvartals

Cât de bine îți cunoști vecinii de cartier? Trage un ochi în culisele Kvartals

JUMP acum şi începe-ți cariera IT cu Orange Systems

JUMP acum şi începe-ți cariera IT cu Orange Systems

Impactul costurilor ascunse în selectarea furnizorului de igienă

Impactul costurilor ascunse în selectarea furnizorului de igienă

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Moldova, I am back! | Diana Adamciuc: „Diferența dintre Cluj și Chișinău este că, cel puțin în această țară, eu am sentimentul de «acasă»”
  Moldova, I am back! | Diana Adamciuc: „Diferența dintre Cluj și Chișinău este că, cel puțin în această țară, eu am sentimentul de «acasă»”
 • Copiii știu mai bine: Costum de baie „tigrovîi” și bani destui. De ce avem nevoie pentru o vacanță perfectă (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: „Scump, dom'le, scump!” (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Leo Zbancă: Mie îmi place cel mai mult acasă pentru că avem ce construi, avem la ce visa, avem unde ne porni și avem tare mult lucru (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Gheorghe și Tatiana Cîvîrjic au revenit după 20 de ani acasă și au pus bazele unei afaceri cu aur lichid (VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  Școala din Moldova, între paragină și elită. Exemplul a două școli din r. Orhei, unde unii elevi beneficiază de condiții de top, iar alții nu au nici măcar WC în bloc (VIDEO)
 • 2
  Dumitru Robu crede că sunt șanse ca Ilan Șor să fie extrădat. Ce se întâmplă cu dosarele în care figurează Plahotniuc, Platon și Andronache
 • 3
  Andrei Spînu: Am semnat Acordul de liberalizare temporară a transportului de mărfuri cu Uniunea Europeană
 • 4
  144 de soldați ucraineni, dintre care 95 de apărători din Azovstal, au fost eliberați într-un schimb de prizonieri (FOTO)
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.