„Pe parcursul ultimelor ore, au avut loc câteva îmbrânceli între cetățeni, care se aflu în preajma Biroului Electoral. La fața locului sunt reprezentanții Inspectoratului raional de poliție. Deci, situația este controlată de reprezentanției poliției și nu există niciun pericol pentru a periclita procesul votării. Am luat legătura cu organul electoral, care mi-a spus că votarea decurge ordinar. Aceste îmbrânceli au avut loc în afara biroului și în afara perimetrului de cel de 100 de metri de protecție”, a declarat Iurie Ciocan.

Astăzi, câteva zeci de persoane din satul Topală, din raionul Cimișlia au ieșit la un miting pentru a nu permite ca cetățenii fără viza de reședință din satul respectiv să participe la vot.

În turul întâi al alegerilor locale procesul de vot a fost oprit în satul Topal din Cimișlia. La această secție de vot s-a iscat o bătaie, în urma căreia o urnă de vot a fost spartă iar mai multe buletine de vot rupte. Procuratura Generală a deschis un dosar penal pe acțiuni huliganism.

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!