O înotătoare din SUA a leșinat în apă în timpul Mondialelor de la Budapesta. Motivul pentru care salvatorii au ezitat să intervină

O înotătoare din SUA a leșinat în apă în timpul Mondialelor de la Budapesta. Motivul pentru care salvatorii au ezitat să intervină

Anita Alvarez, înotătoare de 25 de ani, din SUA, a leșinat și a ajuns la fundul bazinului, inconștientă, la finalul probei individuale de înot artistic feminin, de la Mondialele de la Budapesta. Sportiva a fost salvată de propria antrenoare. Asta pentru că salvatorii au ezitat să sară în apă, notează digisport.ro.

Americanca a fost salvată de antrenoarea sa, Andrea Fuentes (39 de ani), care a realizat rapid că se putea întâmpla o tragedie, a sărit în bazin și a scos-o la suprafață pe Anita Alvarez, moment care poate fi văzut în galeria foto de mai jos.

La o zi de la incident, dezbătut intens în ultimele ore de presa internațională, Federația Internațională de Natație (FINA) a rupt tăcerea și a prezentat motivul pentru care salvamarii prezenți la bazin nu au intervenit din prima și a fost nevoie ca Andrea Fuentes să o salveze pe Anita Alvarez.

Publicitate

Conform comunicatului emis de FINA, salvamarii au nevoie de aprobarea arbitrului, care a întârziat să apară, pentru a interveni. Salvatorii au sărit, totuși, în bazin, deși „ok-ul” arbitrului nu venise, însă doar după ce Anita Alvarez a fost scoasă la suprafață de Andrea Fuentes.

...

„Potrivit regulamentelor, salvamarii pot sări în bazin doar după ce primesc aprobarea arbitrilor. E o restricție impusă pentru a evita întreruperi în timpul competiției, în cazul unor neînțelegeri.

După ce antrenoarea a sărit în bazin, salvamarii, văzând gravitatea situației, nu au mai așteptat semnalul și au intervenit”, se arată în comunicatul citat de Marca.

...

În cadrul aceluiași comunicat, Federația a anunțat că se va lua în calcul modificarea actualului regulament, pentru a evita cazuri precum cel de la Budapesta.

Fosta înotătoare spaniolă a povestit cu lux de amănunte incidentul.

„A fost o sperietură uriașă. A trebuit să sar în bazin, deoarece salvamarii nu aveau de gând s-o facă. Mi-a fost frică pentru că nu respira, dar acum se simte foarte bine.

...

A avut apă în plămâni, iar odată ce a început să respire din nou, totul a fost bine. S-a simțit ca o oră întreagă (n.r. intervenția salvatoare). Am spus că lucrurile nu sunt în regulă, am țipat la salvamari să se arunce în apă, dar nu m-au auzit sau nu au înțeles ce am spus. Nu respira. Am sărit cât de repede am putut, de parcă eram la finala Jocurilor Olimpice", a povestit Fuentes, conform Firstpost.

Acum, Anita Alvarez se află în afara oricărui pericol.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal