Primarul capitalei: Suntem chemați în judecată pentru anularea deciziei CMC privind tarifele la călătoria cu transportul public

Primarul capitalei: Suntem chemați în judecată pentru anularea deciziei CMC privind tarifele la călătoria cu transportul public

Guvernul ar fi atacat în judecată decizia Consiliului Municipal Chișinău prin care tarifele la transportul public în capitală a fost majorat la șase lei. Despre aceasta informează primarul capitalei Ion Ceban. Aceasta susține că noua metodologie va fi aplicată în continuare și afirmă că în câteva zile s-au vândut deja 15 mii de abonamente.

„Ne-am trezit cu cerere de chemare în judecată cu contencios administrativ cu privire la anularea deciziei Consiliului Municipal Chișinău. Argumentele invocate sunt absurde: expertiza anticorupție este obligatorie pentru toate actele normative. Fac referire la această expertiză care de fapt există”, susține Ion Ceban.

Primarul se arată deranjat de decizia Guvernului de a merge în instanță de judecată: „Cancelaria de stat trebuie să notifice primăria dacă vede vreo problemă, ca primăria să corecteze. Dar ei s-au adresat în judecată”, spune edilul.

Publicitate

Acesta afirmă că indiferent de evoluția lucrurilor, politica tarifară aprobată de CMC va fi aplicată în continuare.

Edilul a ținut o excursie în parcul de autobuze și troleibuze, ținând să descrie și să arate unitățile de transport procurate în ultima perioadă.

„Astăzi Primăria aplică în buget planificat aproape 700 de milioane de lei pentru subvenții, pentru Parcul Urban de Autobuze și pentru RTEC. Cu acele scumpiri care au loc la carburanți, la gaz, electricitate această cifre să ridică la un miliard, ceea ce este jumătate din veniturile municipalității. Decizia a fost luată de a merge pe calea abonamentelor”, spune Ceban.

Primarul susține că în câteva zile de la inițierea vânzărilor de noi abonamente au fost vândute peste 15 mii de unități.

Amintim că începând cu 25 iunie, în capitală, au ieșit în vânzare abonamentele pentru călătoria cu transportul public. Acestea sunt valabile atât în troleibuzele, cât și în autobuzele din capitală, inclusiv în suburbii. 

Prețul abonamentului lunar constituie - 234 de lei, un abonament pentru trei luni costă - 594 de lei, iar un abonament de șase luni – 972 de lei.

Precizăm că începând cu 1 iulie, tariful pentru o călătorie cu troleibuzul sau autobuzul în capitală a fost majorat până la șase lei. Prețul a fost stabilit în baza noii metodologii de stabilire a tarifelor pentru călătoria în transportul public, care a fost aprobată luni, 13 iunie, de către Consiliul Municipal Chișinău.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal