Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că un posibil atac din Transnistria, pe teritoriul căreia se află armata rusă, va fi o palmă, la care Ucraina va răspunde cu o lovitură. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă comune cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, la Kiev, scrie Unian.
Șeful statului a spus că a discutat cu omologul său despre riscurile unor eventuale amenințări la securitate din Transnistria.
„Acest lucru este foarte important pentru ambele țări. Am ridicat această problemă astăzi cu doamna președintă. Nu aș crede că vor fi atacuri din Transnistria împotriva Ucrainei. Dacă există, cred că va fi o greșeală globală. Primim aceste semnale. Ele sunt neplăcute. Dar acești oameni ar trebui să știe - ei se află în Transnistria, pe teritoriul temporar ocupat - că pentru noi nu va fi o lovitură, ci o palmă, iar noi vom răspunde cu siguranță”, a spus Zelenski.
Totodată, liderul de la Kiev consideră că, în primul rând, toată lumea trebuie să facă astfel încât să nu existe destabilizare în regiune.
„Acum suntem în război cu Rusia pe pământul nostru. Deși ați văzut că au fost lovituri cu rachete, și de multe ori acestea veneau din Belarus. Apropo, m-am adresat poporului belarus, care sunt foarte prietenoși cu noi, ne-au susținut întotdeauna din punct de vedere istoric, ei nu susțin războiul împotriva Ucrainei”, a adăugat Zelenski.
Președintele a adăugat că Ucraina va reacționa în consecință în cazul unor riscuri.
Președintele Vladimir Zelenski a considerat un atac din Transnistria ca fiind posibil.
„Dar Ucraina nu se teme de un atac, pentru că din 15.000 de soldați din regiune, doar 3.000 sunt capabili să lupte. Cu toate acestea, controlul la granița cu Transnistria urmează să fie întărit” a mai spus președintele ucrainean.
Vezi și aceste știri

Transnistria, lipsită de dreptul de a mai găzdui meciurile de fotbal din cupele europene, a anunțat UEFA

Problema transnistreană, o piedică în integrarea R. Moldova la UE? Ce spun oficialii din România

Președintele francez consideră perfect legitimă cererea de aderare a Republicii Moldova la UE. Ce declarații a făcut cu privire la regiunea transnistreană

Discuții despre armamentul din Transnistria și perspectivele europene. Cum a arătat vizita din 1998 a primului președinte francez care a venit în Republica Moldova (VIDEO)

Tot mai multe mașini în Europa: Orașele unde numărul automobilelor depășește numărul de locuitori
