Zelenski și Sandu, după întrevederea la Kiev: „Răspunsul la agresiunea rusă trebuie să fie comun” și „Vom colabora în domeniul economic și energetic”

Zelenski și Sandu, după întrevederea la Kiev: „Răspunsul la agresiunea rusă trebuie să fie comun” și „Vom colabora în domeniul economic și energetic”

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu și omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski au făcut declarații comune de presă după întrevederea oficialilor în după-amiaza zilei de 27 iunie. Liderul de la Kiev a menționat că răspunsul la agresiunea rusă trebuie să fie comun, iar Maia Sandu a declarat că țările noastre vor colabora în domeniul energetic, economic și pe parcursul european. 

Maia Sandu a menționat că țara noastră va continua să susțină refugiații ucraineni adăpostiți în Moldova. De asemenea, autoritățile de la Chișinău vor consolida capacitatea de transport și de tranzit pe teritoriul moldovenesc pentru a organiza coridoare de transport de mărfuri dinspre și înspre Ucraina.

„Este obligația noastră morală, de vecini și de prieteni, să-i ajutăm.Am agreat, de asemenea, în cadrul discuției cu Președintele Zelenski, că țările noastre vor colabora în domeniul economic și energetic, precum și pe calea de aderare la Uniunea Europeană. Cetățenii țărilor noastre merită să aibă o viață pașnică și prosperă, în familia europeană, iar noi suntem datori să le oferim oamenilor un asemenea viitor”, a menționat șefa statului în cadrul conferinței de presă.

Publicitate

Voldomir Zeleneski a declarat că Ucraina și Moldova sunt amenințate de agresiunea rusă, iar răspunsul la acestea trebuie să fie comun.

„Am discutat cu Maia Sandu despre opoziția față de invazia rusă în Ucraina, ocupația rusă din Transnistria. Și, de asemenea, chestiunea tranzitului ucrainean prin Moldova și cooperarea energetică. Apreciem decizia de a trimite o unitate de geniști în Ucraina, precum și ajutorul oferit oamenilor noștri care aveau nevoie de protecție. Vă mulțumim pentru vizită și pentru discuțiile productive”, a subliniat liderul de la Kiev.

Menționăm că, Maia Sandu se află într-o vizită oficială la Kiev, efectuată la patru luni distanță de la începutul războiului. Despre faptul că va vizita țara vecină, Maia Sandu a anunțat vineri, în carul unei emisiuni la postul de televiziune Prime.

Amintim că, anterior, președintele Parlamentului, Igor Grosu și deputatul Lilian Carp au efectuat o vizită la Kiev.

De la începutul războiului, în capitala Ucrainei au venit mai mulți oficiali, printre aceștia premierul britanic, cel italian și german, precum și președinții Franței, Poloniei, Lituaniei, Letoniei, Estoniei și României.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal