Ministrul Sănătății din Franța bate alarma: „Nu doar că recomand, dar cer francezilor să poarte masca sanitară”

Ministrul Sănătății din Franța bate alarma: „Nu doar că recomand, dar cer francezilor să poarte masca sanitară”

Francezii ar trebui să înceapă să poarte din nou măști sanitare în spațiile aglomerate, mai ales în transportul public, în contextul în care Franța se confruntă cu un nou val de cazuri de COVID-19, alimentat de noile variante ale coronavirusului SARS-CoV-2. Declarația a fost făcută la 27 iunie de ministrul Sănătății din această ţară, Brigitte Bourguignon, informează digi24.ro.

„Nu spun că măsura ar trebui să fie obligatorie, dar le cer francezilor să poarte masca sanitară în transportul public”, a declarat ea, adăugând că o astfel de atitudine reprezintă „o datorie civică”.

„Nu doar că recomand această măsură, dar chiar o cer”, a mai spus Brigitte Bourguignon, potrivit căreia masca sanitară ar trebui să fie purtată din nou şi în alte spații închise, precum la locul de muncă şi în magazine.

Publicitate

Franța a raportat 17.601 de infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, cel mai mare bilanț zilnic înregistrat după data de 18 aprilie, scrie Reuters, potrivit Agerpres.

În urmă cu cinci zile, coordonatorul campaniei de vaccinare din Franţa, Alain Fischer, a confirmat că această ţară se află în mijlocul unui nou val de cazuri de COVID-19, la fel ca alte ţări europene, şi că el se pronunță în favoarea reintroducerii obligativității de purtare a măştii sanitare în transportul public.

Numărul noilor infectări a crescut constant de la sfârșitul lunii mai în Franța, iar incidență medie a cazurilor zilnice noi, calculată la șapte zile, a înregistrat o creştere de peste patru ori în raport cu media de 17.705 de cazuri din 27 mai pentru a ajunge luni, 27 iunie, la 71.018 de cazuri.

Totuşi, acest total este de cinci ori mai mic decât media de 366.179 de cazuri înregistrate la începutul anului 2022.

Numărul persoanelor spitalizate cu COVID-19 în Franţa a scăzut la cel mai mic nivel al său din ultimele şase luni pe 18 iunie - 13.876 -, însă a reînceput să crească de atunci şi a ajuns luni la cel mai înalt nivel al său din ultimele patru săptămâni - 15.099.

În mod tradiţional, există un decalaj de două săptămâni între tendinţa numărului de cazuri şi cea a numărului de spitalizări, urmat de un alt decalaj similar în raport cu tendinţa deceselor asociate COVID-19.

Bilanţul deceselor asociate COVID-19 a crescut cu 48 în ultimele 24 de ore în Franţa şi a ajuns marţi la 149.406 de victime.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal