Vara îți pare plictisitoare și cauți aventuri? AGORA îți prezintă opt destinații turistice active, pe care merită să le vizitezi

Vara îți pare plictisitoare și cauți aventuri? AGORA îți prezintă opt destinații turistice active, pe care merită să le vizitezi

Dacă vara îți pare plictisitoare și ești în căutarea unor aventuri, AGORA îți vine în ajutor și-ți prezintă opt activități și experiențe pe care merită să le încerci. Vorbim despre zborul cu avioanele sportive, kayaking sau chiar Paintball. Dar, să le luăm pe toate la rând.  

Prima pe listă este cel mai mare oraș acvatic din R. Moldova „Vara Vara”. Aici găsești 11 tobogane de mare viteză, atât pentru copii și începători, cât și pentru cei experimentați. Iar pentru cei mai curajoși, sunt puse la dispoziție tobogane de înălțimea unei clădiri cu opt etaje.

Publicitate

Tot aici găsești o piscină cu valuri artificiale, ale căror înălțime ajunge până la doi metri. De asemenea, ai part de o zonă separată Relax cu o piscină de aproape 900 de metri pătrați și patru jacuzzi cu hidromasaj.

În zona de distracții, găsești o piscină de mari mari dimensiuni pentru copii, de aproape o mie de metri pătrați. Parcul acvatic este amplasat la periferia sectorului Ciocana, lângă Chișinău Arena, pe strada Mihail Sadoveanu 42/2. 

Kayaking Tour

O altă activitate care vă va ridica nivelul de adrenalină în sânge este Kayaking-ul. Imaginați-vă, 11 kilometri de kayaking de-a lungul râului Nistru, în decursul a patru ore. Prețul unui tur individual începe de la 20 de euro, pentru zilele luni, marți, miercuri, joi și 25 de euro pentru vineri, sâmbătă și duminică. 

Punctul de pornire al turului este la baza Kayakingtour din Vadul lui Vodă, persoanele sunt transportaet în direcția de sus a râului, spre Corjova. Acolo se află punctul de start al kayaking-ului. Pe întreaga durată a traseului, vă veți deplasa în direcția de jos a râului și veți reveni la baza de la Vadul lui Vodă.

În weekend, este posibil sa fie organizat transport suplimentar din Chișinău și înapoi pentru un adaos de zece euro per persoană, pentru un grup de cel puțin 15 oameni. Pentru mai multe detalii, accesați acest link.

Zborul cu balonul

Tot mai popular devine în Chișinău zborul cu balonul. E o bună posibilitate de a face un cadou deosebit rudelor, prietenilor sau oaspeților capitalei, care pot vedea orașul de la înălțimea unui zbor de pasăre. 

În prezent, sunt doi agenți economici care prestează astfel de servici, Aerolux și Aerobis. În primul caz, pentru 99 de euro veți avea parte de un zbor cu balonul, cu o capacitate de la două la opt persoane. Prețul de 99 de euro va fi achitat per persoană. 

Dacă veți scoate din buzunar 350 de euro, veți putea zbura cu balonul, în compania a până la patru pasageri. În acest caz, prețul dat va fi achitat pentru toată durata zborului și nu per pasager. Aceleași prețuri sunt solicitate și de cel de-al doilea agent economic. 

Ture cu ATV-uri 

Noi clipe de neuitat puteți câștiga dintr-un tur cu ATV-uri prin orașul Chișinău și zona turistică Orheiul Vechi. În decursul a patru ore veți avea posibilitatea să parcurgeți până la 50 de kilometri. 

Veți putea șofa doar în cazul în care veți prezenta o copie a permisului de conducere de categoriile B sau B1 și un act de identitate al pasagerilor. Important, minorii vor trebui obligatoriu să fie acompaniați de maturi. 

Turele au loc doar pe bază de rezervare, cu minim 72 de ore înainte de data/ora dorită, în limita numărului de ATV-uri disponibile. Rezervarea este valabilă în urma achitării integrale a turei. Prețul unei ture începe de la două mii de lei și poate ajunge la 4 500 de lei. 

Pentru detalii puteți apela la numerele de telefon 068-798-798 sau 078-474-747.

Paintball

O altă distracție de care puteți beneficia vara aceasta este paintball-ul. Unul dintre cele mai mari și mai bine dotate cluburi în acest sens este Commandos. Aici veți avea la dispoziție un teren de joc, cu o suprafață de patru hectare. Toate terenurile sunt delimitate cu plasă specială protectoare, pentru ca bilele de vopsea să nu ajungă în afara terenului, unde ar putea cauza accidente.

Fiecare teren în parte este echipat cu diferite obstacole bine amenajate, pe care participanții le folosesc pentru a se ascunde și care le asigură o diversitate mai mare a situațiilor de luptă.

Fiecare partidă de joc durează în jur de zece minute, timp în care fiecare echipă trebuie să îndeplinească misiunea. Pe parcursului unei ture de paintball sunt mai multe partide de joc.

Luând în considerație faptul că în incinta clubului sunt patru terenuri diferite de joacă, fiecare teren își are specificul său și regulile după care se desfarșoară jocurile, care includ:

Commandos Castle – Apărarea sau atacare castelului, Viet Cong Village – Capturarea steagului, Chemical Alley – Eliminarea adversarilor, Bridge – Stramutarea obiectelor marcate.

Pentru un joc intens și plin de emoții veți avea nevoie de o echipă formată din cel puțin zece persoane. Jocurile se organizează doar în baza unei rezervări prealabile pentru a evita riscul legat de lipsa locurilor disponibile.

Rezervarea se face telefonic la numărul 079071071. După ce ați făcut rezervarea prealabilă, aceasta neapărat trebuie confirmată prin achitarea unui avans care constituie câte 100 lei de fiecare persoană.

Tarifele pentru un joc sunt următoarele:

250 lei/persoană – 250 bile + echipamentul (Reducere – 210 lei în zilele de luni până vineri/cu excepția zilelor de sărbătoare națională – echipa de minim 14 persoane )

350 lei/persoană – 500 bile + echipamentul (Reducere – 310 lei în zilele de luni până vineri/cu excepția zilelor de sărbătoare națională– echipa de minim 14 persoane)

390 lei/persoană – 500 bile + echipamentul + echipamentul PRO  (Reducere – 350 lei în zilele de luni până vineri/cu excepția zilelor de sărbătoare națională – echipa de minim 14 persoane)

Zborul cu avioanele sportive 

Vreți să descoperiți cerul? Să știți că puteți să vă regăsiți în rolul de pilot cu ajutorul Aero Team Moldova! Compania pune la dispoziție avioane sportive cu maxim trei locuri. 

Aerodromul este situat în apropierea orașului Horești, la aproximativ zece kilometri de Chișinău.bDin păcate nu există un microbuz direct. Din acest motiv două variante pentru a ajunge la destinație: fie cu autobuzele si microbuze care se deplasează spre Horești, fie cu transportul personal. 

Prețurile pentru o tură încep de la două mii de lei și pot ajunge la opt mii de lei, în funcție de tipul avionului, durata zborului și includerea sau excluderea opțiunii de a conduce. Pentru mai multe detalii, accesați site-ul aerodromului.  

Hipism

Hipismul este unul dintre cele mai vechi tipuri de sport. Îl puteți încerca și în Chișinău. Pentru asta aveți nevoie să ajungeți la Clubul sportiv de hipism „Sparta”, care se află la adresa Calea Orheiului 60. 

Acesta este primul complex ecvestru privat de nivel european din Moldova. El a fost înființat în anul 2004 și astăzi este unul din cel mai mare cluburi din țara noastră.

Cei mai mici iubitori de animale au posibilitatea de a merge călare pe pony, să se distreze cu un măgăruș sau miei pitici din mini grădina zoologică a clubului respectiv.

Tiroliana

Ultima pe listă, dar și nu după importanță este Tiroliana din Chișinău. Proiectată şi construită după toate standardele necesare, aceasta este amplasată în Parcul Valea Trandafirilor și are o lungime de circa 220 de metri. 

Mai mult, faptul că trece și deasupra unuia dintre lacurile din parc oferă un plus de adrenalină. Programul este de la ora 11 până la 21. 

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal