Laborator de bioinformatică și medicină computațională, la USMF. Oportunitățile de care vor beneficia studenții

Laborator de bioinformatică și medicină computațională, la USMF. Oportunitățile de care vor beneficia studenții

 Un laborator de bioinformatică și medicină computațională a fost astăzi inaugurat  la USMF. Menirea acestuia este de a ajuta la diagnosticul maladiilor, prin aplicarea tehnologiilor informaționale și a informaticii în context biomedical, pentru a studia, a analiza și a prelucra informațiile genetice, moleculare și clinice. 

Potrivit rectorului USMF, Emil Ceban, laboratoarele sunt concepute, având drept obiectiv dezvoltarea continuă a calității procesului educațional și de cercetare, adaptarea acestora la rigorile actuale și experiența statelor comunităților europene, asigurarea continuității pentru integrarea în spațiul european al cercetării.

La ceremonia de fondarea a Laboratorului a fost prezent Serghei Mangul, asistent universitar la Departamentul de Farmacie Clinică, Școala de Farmacie, Universitatea din California de Sud, SUA, care a prezentat conceptul Laboratorului de bioinformatică și medicină computațională. Tot el a moderat cursul de instruire a 23 de beneficiari, prin lansarea Programului internațional de formare avansată în domeniul bioinformaticii și medicinei computaționale, care a fost realizat în perioada ianuarie-iunie 2022. Au fost antrenați în activități de cercetare în cadrul Institutului Național de Cercetare în Medicină și Sănătate al Universității.

„Cei care astăzi au fost nominalizați ca absolvenți al cursului internațional, un curs inovațional, vor fi parte componentă al laboratorului, domnul profesor Mangul i se va atribui responsabilitatea și procesul democratic de selectare a celor mai buni studenți și de a-i implica în cele mai strategice direcții”, a declarat prorectorul pentru activitate de cercetare a USMF, Stanislav Groppa.

Acțiunile strategice de fortificare a capacităților de cercetare la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” au fost implementate în parteneriat cu Tekwill, Asociația Națională a companiilor din domeniul TIC și Universitatea din California de Sud, Statele Unite ale Americii.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.