Un polițist din cadrul IP Edineț, învinuit de huliganism: Ar fi agresat fizic și verbal o familie din Cupcini

Un polițist din cadrul IP Edineț, învinuit de huliganism: Ar fi agresat fizic și verbal o familie din Cupcini

O familie din orașul Cupcini acuză un polițist și soția acestuia de violențe. Incidentul s-ar fi întâmplat în plină noapte, la 30 iunie. La fața locului au intervenit oamenii legii. Înainte de aceasta, însă, sfada ar fi deviat în bătaie, notează Nordnews. 

Familia care s-a plâns oamenilor legii susține că un polițist din localitate și soția acestuia s-ar fi distrat cu muzică și gălăgie, pe drumul din fața casei soților care au trei copii. 

Cei din urmă ar fi ieșit să ceară liniște, dar discuția s-a transformat în ceartă. La scurt timp, s-ar fi iscat și o bătaie.

Publicitate

Făptașii ar fi un angajat al Inspectoratului de Poliție Edineț, împreună cu soția sa. Aceștia ar fi înjurat și amenințat întreaga familie, printre care două minore.

„Noi ne temem, copiii noștri nu ies din casă, am retras actele de la grădiniță, pentru că ne temem de ea. A spus că ne va viola copiii. Spunea niște lucruri strașnice. El e polițist și crede că totul îi este permis”, a spus victima.

Femeia acuză și echipa de intervenție că ar fi venit cu întârziere: „Nu au verificat actele mașinii, nu au trecut testarea alcoolscopică la fața locului. Au urcat în mașină și au plecat.  Am mers la ei în curtea blocului, unde la 5.00 dimineața beau bere, având un copil mic. Au făcut asta intenționat, pentru ca la expertiză să spună că au băut pe loc. Angajatul poliției era beat împreună cu soția sa. El avea 88 mg/l de alcool în aerul expirat. Ea era la volan și avea 67 mg/l, nu departe de el”, spune victima.

 Polițistul învinuit a refuzat să vorbească cu jurnaliștii declarând doar că toate acuzațiile în adresa sa sunt false și că, de fapt, soții ar fi cei care i-au atacat și le-au spart parbrizul mașinii.

Deși procurorii au cerut arest la domiciliu, polițistul se află în libertate. Acesta este învinuit de huliganism și nu este la prima abatere de la lege.

„De către persoanele identificate, care se aflau în stare de ebrietate, au fost comise acțiuni huliganice față de trei persoane, printre care un minor. În cadrul urmăririi penale a fost reținută o persoană care a fost pusă sub învinuire.

De către Procuratura Raionului Edineț a fost înaintat un demers în instanța de judecată cu privire la aplicarea față de persoana învinuită a măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu pentru 30 de zile. În urma examinării, instanța de judecată a respins integral, încheierea fiind contestată de către procuratură la Curtea de Apel Bălți”, a declarat la telefon Cristina Strelețcaia-Grinceac, procuror în cadrul Procuraturii Edineț.

La moment se efectuează acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal