*Acest material este sponsorizat

EBA a organizat o vizită pentru Business Hub-urile regionale în incinta Moldcell: Prezentarea celor mai bune practici în domeniul managementului Resurselor Umane

EBA a organizat o vizită pentru Business Hub-urile regionale în incinta Moldcell: Prezentarea celor mai bune practici în domeniul managementului Resurselor Umane
Asociația Bussinesului European

În scopul consolidării managementului companiilor regionale, în contextul serviciilor de suport oferite de către EBA Moldova în cadrul proiectului „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică, incluzivă și durabilă a țării”, la data de 5 iulie, Asociația Businessului European (EBA) a organizat o vizită de lucru la sediul Moldcell din Chișinău, cu scopul de a prezenta cele mai bune practici în domeniu, precum și de realiza un schimb de experiență în domeniul Resurselor Umane și a relațiilor de muncă. 

Astfel, 29 de companii regionale au fost găzduite de compania Moldcell și au putut afla informații din „culisele” companiei.

„LEARN BY SHARE – ÎNVĂȚĂM PRIN PARTAJARE DE EXPERIENȚĂ – aceasta este tendința de învățare cea mai eficientă, în special într-o lume care evoluează atât de dinamic. Suntem convinși că experiența de azi va fi de mare folos atât pentru companiile, cât și pentru specialiștii care au participat la eveniment. Pe aceasta cale exprimăm gratitudine echipei MOLDCELL pentru primirea călduroasă și deschidere în explicarea tuturor particularităților ce țin de domeniul resurselor umane.”

Director Executiv EBA Moldova, Mariana Rufa

EBA susține companiile regionale

Companiile regionale au fost salutate de Carolina Bugaian, Director General Moldcell, Irina Străjescu, People and Communication Director,  precum și toată echipa Resurse Umane,  care au împărtășit detaliat toate procedurile și cele mai bune practici în domeniu.

„Noi suntem o companie internațională cu practici internaționale și facem foarte mult pentru clienți. Filosofia noastră sunt „Digitally Human” – suntem un operator digital care lucrează cu oameni și pentru oameni. Ne face o deosebită plăcere să fim astăzi gazda Asociației de Business European și suntem foarte fericiți și onorați că am fost aleși  să împărtășim practicile noastre ce țin de resurse umane, de managementul oamenilor, pentru că noi pornim de la oameni și de la fiecare personalitate. Trei direcții pe care le promovăm și pe care le considerăm absolut indispensabile în managementul Resurselor Umane este starea de bine, implicarea oamenilor (incluziunea lor în activitățile companiei) și crearea condițiilor și satisfacerea necesităților celor trei generații de angajați pe care o are compania.”

People and Communication Director Moldcell, Irina Străjescu

Companiile prezente la eveniment au rămas plăcut surprinse de strategiile de dezvoltare pe care Moldcell le-a pus în aplicare pe parcursul ultimilor doi ani. Un plan remarcabil fiind cel de a îmbina generațiile X, Y, și Z – într-o singură companie, unde aceștia au parte de toată susținerea echipei.

„Din multitudinea de idei care au fost astăzi discutate, un aspect important pentru compania noastră este accentul pus asupra oamenilor, și nu a resurselor umane cum vorbim la general. Dacă vrei să crești o afacere și să ai relații strânse cu partenerii tăi, este foarte important să începi să lucrezi cu oamenii, pentru că până la urmă „oamenii cumpără de la oameni”,  și asta e demonstrat. Teoria generațiilor pe care compania moldcell o pune în aplicare este unul din strategiile care m-au surprins astăzi, pentru că atunci când ai o echipă mare trebuie să duci cont de valorile fiecărui angajat, care te ajută pe viitor să înțelegi cum trebuie să lucrezi cu această persoană și ce așteptări are ea de la companie pentru ca productivitatea lor să fie în creștere.”

Director Agenția pentru Inovare și Dezvoltare din Tiraspol, Business Hub Tiraspol, Zinaida Emelianova

Compensarea angajaților – unul din punctele forte ale companiei

Datorită numărului mare de angajați, aproximativ 500 de persoane, un aspect important pe care Moldcell îl pune în aplicare și pe care nu-l poți trece cu vederea este compensarea angajaților. Astfel, pe lângă bonusurile salariale bine puse la punct, aceștia primesc drept recompensă pentru munca depusă: sprijin din partea echipei, formarea deprinderilor generale, grafic hibrid de lucru, dar și alte premii.

Prezent la eveniment, reprezentantul Companiei „SMS” din Tiraspol, Eugen Banari a adăugat: „Mi-a plăcut foarte mult prezentarea de astăzi. Am notat multe lucruri pe care o să le pun în aplicare în compania noastră, iar cel mai important este că trebuie să lucrăm cu oameni și pentru oameni”.

„Deși am o experiență vastă în spate, astăzi am aflat foarte multe lucruri noi. În mod special am apreciat faptul că Moldcell se ocupă de voluntariat, faptul că în timpul pandemiei au fost instruite generațiile mai mari și au făcut o conexiune între generațiile X și Z. Mi-a plăcut abordarea și cultura companiei datorită căreia compania are o imagine atât de bună. Ceea ce am notat astăzi o să încerc să pun în aplicare atât în compania din Moldova în care activez acum, cât și în țara mea Ucraina.”

Reprezentantă a companiei „NEXT” din Comrat, (refugiată din Ucraina), Tatiana Solenko

Această vizită a fost organizată pentru Business Hub-urile și companiile regionale, parte a Proiectului „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă a țării” implementat de EBA, cu suportul financiar al Uniunii Europene și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est Europene. Până la sfârșitul lunii iulie, EBA organizează încă vizită de lucru pentru companiile regionale din Moldova, în scopul instruirii acestora în activitatea antreprenorială.

Despre EBA

Asociaţia Businessului European (EBA) este o organizație independentă, nonguvernamentală, înființată de 10 fondatori, unii dintre cei mai mari investitori din Republica Moldova. Asociația Businessului European reprezintă o instituție fondată sub auspiciul Delegației UE în Republica Moldova, având drept scop alinierea economiei naționale și a legislației în domeniul de afaceri la standardele UE și promovarea valorilor europene și  celor mai bune practici de management în afaceri în comunitatea antreprenorială din Moldova. EBA Moldova este membru al EBO Worldwide Network.

*Această activitate a fost realizată de Asociația Bussinesului European cu suportul financiar al Uniunii Europene și cofinanțat de Suedia, prin intermediul Fundației Este Europene în cadrul proiectului „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă a țării”.

P.

Vezi și aceste știri
Timp de 5 zile Asociația Businessului European din Moldova și CCF au colectat 250 de mii de lei. În ce au fost investiți banii

Timp de 5 zile Asociația Businessului European din Moldova și CCF au colectat 250 de mii de lei. În ce au fost investiți banii

Asociația Bussinesului European din Moldova are un nou președinte

Asociația Bussinesului European din Moldova are un nou președinte

Asociația Businessului European cere Guvernului să renunțe la impozitarea tichetelor de masă și majorarea taxei pentru poluarea mediului

Asociația Businessului European cere Guvernului să renunțe la impozitarea tichetelor de masă și majorarea taxei pentru poluarea mediului

Advertoriale
Te confrunți cu răcelile vara? Vezi cum poți scapa de ele cu ajutorul preparatelor –Heel

Te confrunți cu răcelile vara? Vezi cum poți scapa de ele cu ajutorul preparatelor –Heel

3 pași pentru a preveni sau a trata căderea părului. Produse cosmetice ce merită a fi incluse în rutina de îngrijire

3 pași pentru a preveni sau a trata căderea părului. Produse cosmetice ce merită a fi incluse în rutina de îngrijire

La Chișinău a fost deschis primul centru auto GEELY

La Chișinău a fost deschis primul centru auto GEELY

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • DESCIFRAT| R. Moldova și riscul unei catastrofe nucleare: În cât timp vom fi informați, ce măsuri întreprindem și cum administrăm iodura de potasiu(VIDEO)
  DESCIFRAT| R. Moldova și riscul unei catastrofe nucleare: În cât timp vom fi informați, ce măsuri întreprindem și cum administrăm iodura de potasiu(VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: „Sport pentru a fi subțirei” și „sâmburi de harbuz”. Remedii pentru o viață fără covid
 • DESCIFRAT: 12 ani pe calea digitalizării serviciilor publice sau cât de utilizate sunt tehnologiile informaționale în relația cetățean - Guvern
 • Copiii știu mai bine: De ce Moldova nu are mare? „Ne-a fost furată” sau „S-a scurs prin găurile lăsate de tancuri”
 • DESCIFRAT| Alertele cu bombă - ecuații cibernetice cu multe necunoscute sau slăbiciunea sistemului? (VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  Marina Tauber rămâne în arest la Penitenciarul nr. 13. Magistrații Judecătoriei Chișinău au prelungit mandatul de arest cu 20 de zile
 • 2
  Tauber, adusă de mascați la Judecătoria Chișinău. Magistrații urmează să decidă dacă deputata rămâne în arest preventiv (VIDEO)
 • 3
  Căutați de oamenii legii de aproape 10 ani: Doi soți, reținuți în capitală. Iată de ce sunt învinovățiți (VIDEO)
 • 4
  Pereții unei subterane din centrul capitalei au fost izolați cu polistiren. Metoda, criticată de internauți și apărată de Primărie
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.