Alertele cu bombă de la CSJ și Judecătoria Botanica - FALSE (UPDATE)

Alertele cu bombă de la CSJ și Judecătoria Botanica - FALSE (UPDATE)

UPDATE 11:11 Alertele cu bombă de la Curtea Supremă de Justiție și de la Judecătoria Chișinău, sediul Botanica, s-au dovedit a fi false. Informația a fost confirmată de ofițera de presă a poliției capitalei Natalia Stati. 

Știrea inițială: Lanțul alertelor cu bombă pare a fi fără de sfârșit. În această dimineață, poliția a fost avertizată despre minarea Curții Supreme de Justiție și a Judecătoriei Chișinău sediul Botanica. Informația a fost confirmată pentru AGORA de către ofițera de presă Natalia Stati.

„Poliția a fost sesizată despre faptul că sediile judecătoriilor ar fi fost minate. La fața locului imediat s-au deplasat toate serviciile specializate”, a declarat ofițera de presă.

Publicitate

Toate persoanele care se aflau în incinta clădirilor au fost evacuate. Toate forțele de ordine activează la fața locului.

Este a treia zi consecutiv când oamenii legii sunt puși pe jar. Miercuri au fost înregistrate alte două alerte, una într-un centru comercial din Chișinău, iar alta în sediului Comitetului Executiv al Găgăuziei, care-și are sediul în orașul Comrat.

Marți, alerte cu bombe au fost înregistrate la Aeroport, Parlament, Spitalul Republican, mai multe Centre Multifuncționale din Chișinău și la sediile a patru judecătorii din capitală.

Coincidență sau nu, dar alertele cu bombă au avut loc în ziua în care pe masa magistraților se aflau dosarele fostului șef al Serviciului Informații și Securitate, Vasile Botnari, ex-președintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, fostului primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă.

În cele din urmă, magistrații s-au expus asupra cazurilor în care sunt vizați Vasile Botnari și Vlad Plahotniuc.

În acest context, cu o reacție a venit ulterior Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco. El a plasat alertele cu bombă în contextul în care magistrații urmau să se expună asupra demersul de aplicare a arestului în privința lui Vlad Plahotniuc, în dosarul „Metalferos”.

Amintim că alertele cu bombă au fost luate la ochi de polițiști și procurori. Oamenii legii au anunțat că denunțurile false din cursul zilei marți, 5 iulie, vor fi investigate de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și Inspectoratul Național de Investigații.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal