EXCLUSIV! Primul interviu după demisie: Viorel Gherciu, despre cum a rămas fără fotoliu de ministru, ce a reușit și ce nu în 11 luni de activitate (VIDEO)

EXCLUSIV! Primul interviu după demisie: Viorel Gherciu, despre cum a rămas fără fotoliu de ministru, ce a reușit și ce nu în 11 luni de activitate (VIDEO)

Despre faptul că urmează să rămână fără funcția de ministru, Viorel Gherciu a aflat la câteva ore de la învestirea în funcție a lui Vladimir Bolea. Însă, fostul șef de la Agricultură nu s-a așteptat că schimbările se vor produce chiar în dimineața următoarei zile. Acesta recunoaște că și-ar fi dorit ca Guvernul să fi anunțat lucrurile într-o altă manieră. De altă parte, fostul ministru spune că a reușit în 11 luni de activitate să pună pe roate mai multe proiecte și inițiative în domeniul pe care l-a gestionat. Iată ce a declarat într-un interviu exclusiv pentru AGORA.

În condițiile primei remanieri din Guvernul Gavrilița, așa cum există un precedent, AGORA a întrebat ex-ministrul dacă ne putem așteptat la noi demiteri. Acesta a spus că evită să-și expună opinia la acest subiect.

Publicitate

De altă parte, Viorel Gherciu recunoaște că în Cabinetul de Miniștri nu întotdeauna opiniile coincid. Așa s-a întâmplat și în cazul subiectului ce ține de Universitatea Agrară, or șeful de la Agricultură a avut o opinie diferită de cea a prim-ministrei Natalia Gavrilița, insistând că instituția de învățământ nu trebuie comasată.

De altfel, subiectul a fost principalul în discuțiile din seara zilei de joi cu Natalia Gavrilița. Tot atunci, Gherciu a fost informat că ministerul va avea un nou șef și că despre aceasta se va anunța vineri.

„Dimineața am aflat că este învestirea live”, a spus Gherciu surprins că lucrurile s-au derulat mai repede decât se aștepta.

Viorel Gherciu spune că în aproape un an de activitate a reușit să îndeplinească marea parte a palanului de acțiuni stabilit pentru această perioadă. Cât despre inițiativele începute, fostul ministru speră ca succesorul său le continue.

Întrebat cu ce se va ocupa în continuare, ex-ministrul a spus că urmează să ia o pauză după care va decide domeniul de activitate. Acesta a evitat să dea un răspuns dacă se vede sau nu în continuare în actualul minister.

Amintim că la ora 8:00 a dimineții de 8 iulie, la Președinție a avut loc ceremonia de învestire în funcția de ministru al Agriculturii a deputatului Vladimir Bolea. Asta deși mai devreme nu a fost anunțată demisia fostului ministru.

Viorel Gherciu a fost revocat din funcție pentru că a pierdut încrederea primului-ministru”. Aceasta au comunicat reprezentanții Guvernului pentru AGORA.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal