Potrivit deciziei, în instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova, cu finanțare de la bugetul de stat, vor fi admiși 8.732 de tineri. Astfel, la studii superioare de licență și studii superioare integrate este planificată admiterea la 26 de domenii generale de studiu a 5.307 de persoane, cu 207 de persoane mai mult comparativ cu anul trecut.
Având în vedere necesitatea stringentă de cadre didactice, dar și a specialiștilor pentru copii cu cerințe educaționale speciale, a crescut numărul de locuri bugetare pentru Științe ale educației și Asistența socială. Totodată, a fost majorat numărul de locuri bugetare pentru consultanți în domeniul digital, dezvoltatori de conținuturi online și designeri multimedia, luând în considerare creșterea cererii pe piața muncii.
Pentru studiile superioare de Master (Ciclul II), se prevede admiterea a 2.864 de persoane, iar la studii de rezidențiat și secundariat clinic se prevede admiterea a 455 de persoane, studiile de rezidențiat fiind obligatorii pentru formarea profesională a medicilor și farmaciștilor.
Totodată, pentru motivarea studenților străini să continue studiile universitare în Republica Moldova, sunt prevăzute 106 locuri bugetare, dintre care 76 de persoane la studii superioare de licență și 30 la studii superioare de master.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.