Audierile în privința mamei ex-președintelui Igor Dodon, anulate din cauza stării de sănătate

Audierile în privința mamei ex-președintelui Igor Dodon, anulate din cauza stării de sănătate

Audierile în privința mamei fostului președinte al țării, Igor Dodon, care să se prezinte, vineri, 15 iulie, la Centrul Național Anticorupție pentru a-i fi înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită a fiului său, au fost amânate pentru o altă dată. Informația a fost confirmată pentru AGORA de procurora  responsabila pentru relațiile cu mass-media a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec. 

„Audierile s-au amânat la solicitarea părții apărării, având în vedere stare de sănătate a persoanei citate”, a declarat Mariana Cherpec.

Mama fostului șef al statului Igor Dodon urmează să se prezinte în dimineața zilei de 15 iulie la audieri la Centrul Național Anticorupție.

Publicitate

Procuratura Anticorupție informează că la domiciliului mamei ex-Președintelui au fost depistate și ridicate din safeu mijloace bănești în sumă de 689.600 de lei; 17.005 de euro și 1.000 de dolari dolari, proveniența cărora urmează a fi cercetată.

„Suma de 17 mii de euro, depistată la domiciliul mamei învinuitului, se afla chiar într-un plic de hârtie cu sigla unui partid politic, la care a avut apartenență fostul președinte de stat. Prin urmare, în legătură cu circumstanțele de fapt expuse supra, procurorii anticorupție au citat-o pe mama fostului șef de stat, la data de 15 iulie 2022, pentru a-i fi înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită”, susțin procurorii.

Amintim că, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova anunță că mama fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon a fost citată la Procuratură. Socialiștii critică decizia, menționând că are loc „persecutarea membrilor familiei fostului șef de stat”.

Precizăm că Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliu. Procurorii au înaintat solicitarea în instanța de judecată după ce ex-președintele Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore, urmare a perchezițiilor desfășurate în dimineața zilei de 24 mai, când ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, CNA, în comun cu procurorii anticorupție, au descins la domiciliul fostului președinte, precum și în alte locații.

Ulterior, la 25 mai, procurorii au cerut aplicarea arestului preventiv pentru Igor Dodon și cumnatul său Petru Merineanu. Iar la 26 mai magistrații Judecătoriei Ciocana au emis o decizie prin care Petru Merineanu a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile în Penitenciarul nr.13.

Și fosta prima doamnă a R. Moldova, Galina Dodon, a fost oficial învinuită de complicitate la îmbogățire ilicită. După ce a fost citată și audiată la Procuratura Anticorupție (PA), soția lui Igor Dodon a spus că nu-și recunoaște vina, iar dosarul în care e vizată este unul politic și are drept scop de a-i denigra familia.

De menționat că în cadrul perchezițiilor, în unele de locații au fost depistate peste 600 de mii de lei, iar într-un plic cu simbolurile unui partid, au fost depistate 17 mii de lei și 1.000 de dolari.

În cadrul anchetei sunt cercetate fapte cu privire la îmbogățirea ilicită, corupere pasivă, finanțarea ilegală a partidului și trădarea de Patrie, care ar fi avut loc începând cu anul 2014 și până în prezent, inclusiv evenimentele care au fost vizate în imaginile video publicate în mass-media și rețelele de socializare.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal