Delegația UE te invită la o serie de concerte de muzică clasică

Delegația UE te invită la o serie de concerte de muzică clasică

Delegația Uniunii Europene te invită să celebrezi unitatea prin artă ca raspuns la războiul din Ucraina alături de tineri talentați și muzică autentică. Peste 110 muzicieni din șapte țări ale lumii, Moldovan National Youth Orchestra, dirijori, soliști și invitați speciali îți vor oferi spectacole de excepție în cadrul Anului European al Tineretului.

Vino la Sala cu Orgă să te delectezi cu un concert spectaculos de Brahms interpretat la vioară Stradivarius din 1716, o piesă din colecția Băncii Naționale a Elveției. Acesta va fi urmat de inegalabila Simfonie No. 9 de Antonin Dvořák. Îți dăm întâlnire în seara zilei de 22 iulie la Sala cu Orgă din Chișinău, începând cu ora 19.30.

Publicitate

23 iulie, ora 19.00, Seară de Muzică Clasică la Butuceni

Vino la Butuceni, Orhei să urmărim împreună 70 de tineri talentați din Republica Moldova, România, Ucraina și Europa într-un concert de muzică clasică sub bagheta dirijorului Cristian Spătaru. Te așteptăm să iei parte la un manifest pentru cultivarea și păstrarea valorilor culturale ca răspuns la războiul din Ucraina și la consecințele acestuia asupra patrimoniului cultural al acestei țări. Îți dăm întâlnire începând cu ora 19.00.

27 iulie, ora 19.30, Seară de Muzică Clasică la Digital Park

110 tineri talentați din Europa, Republica Moldova, România și Ucraina vor oferi un spectacol de excepție pentru toți iubitorii de muzică clasică. Vino la Digital Park, Chișinău pentru cea mai renumită compoziție a lui Ludwig van Beethoven - „Odă Bucuriei”, cunoscută și ca Simfonia nr. 9. Invitatul special al serii este Gabriel Bebeșelea, dirijor principal al filarmonicii din Cluj și București, co-fondator Moldovan Youth Orchestra. Seara va fi una plină de surprize. Te așteptăm la 27 iulie, ora 19.30.

30 iulie, ora 19.30, Cetatea Tighina, Muzica din Filmele Oscar

Descoperă cinematografia prin muzică. Tinerii muzicieni din Europa, Republica Moldova, România și Ucraina îți vor oferi o interpretare unică a coloanelor sonore semnate de cei mai celebri compozitori de muzică de film. Datorită iscusinței artiștilor, te vei teleporta în atmosfera peliculelor premiilor Oscar. Vino la Cetatea din Tighina, la 30 iulie, ora 19.30 pentru o seară de neuitat.

Concertele sunt organizate cu suportul financiar al Uniunii Europene, în colaborare cu Ministerul Culturii, Ministerul Educației, UNDP Moldova, Fundația Est-Europeană, Suedia, Ambasada Olandei, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, Kaufland Moldova.

Poți câștiga o invitație pentru două persoane urmărind pagina de Facebook a Europe Cafe, iar cei care doresc să-și procure bilete o pot face aici.

*Acest articol a fost produs cu susținerea proiectului „Comunicare Strategică și Suport pentru Mass-media în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal