Astfel, verificările au loc atât în perioada orelor de lucru, cât și pe timpul nopții, practic non-stop. Mai mult, a fost majorat numărul echipelor care efectuează controalele. La necesitate numărul angajaților implicați în acest proces va fi majorat.
ACC atenționează, că în cazul în care vor fi depistați, agenții economici care deversează ape cu concentraţii majorate de poluanţi, vor primi prescripții prin care sunt avertizaţi despre necesitatea strigentă de a nu deversa în sistemul public de canalizare ape uzate cu concentraţii majorate, de poluanți.
La fel, conform normelor legale, vor avea un termen, ce nu depășește zece zile pentru a înlătura neconformitățile înregistrate. De menționat, că agenții economici care nu se vor conforma și după prelevarea repetată a probelor, vor primi aviz de deconectare de la serviciile de alimentare cu apă și canalizare.
Pe parcursul săptămânii trecute au fost prelevate 50 de probe de apă uzată. Prin urmare, au fost prelevate 41 probe de apă uzată de la agenţi economicii dintre care: 14 controale inopinate și 27 controale ordinare.
De asemenea, au fost prelevate nouă probe de la Staţiile de epurare Chişinău şi suburbii. În rezultat, au fost expediate 15 prescripții pentru înlăturarea cauzelor depășirii concentrației maxime admisibile, iar pentru nerespectarea normativelor a fost deconectat un consumator noncasnic.
De asemenea, pentru a evita suspendarea contractelor, dar și în scopul prevenirii răspândirii mirosului neplăcut, care produce disconfort pentru locuitorii capitalei, dar și pune în pericol buna activitate a Stației de epurare, Chișinău, reprezentanții furnizorului de apă fac un apel, reiterat către toții agenții economici să își revadă procesul de lucru întru neadmiterea deversării apelor uzate cu concentraţii majorate de poluanți.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.