Raportul ofițerilor INI, în primele șase luni ale anului: În toate infracțiunile de viol, tâlhărie și omor au fost identificați autorii

Raportul ofițerilor INI, în primele șase luni ale anului: În toate infracțiunile de viol, tâlhărie și omor au fost identificați autorii

În prima jumătate a anului 2022, Poliția a înregistrat și investigat peste 12 mii de infracțiuni. Din numărul total, ofițerii INI și-au orientat activitatea la investigarea a 1.886 de infracțiuni cu calificative - excepțional de grave, deosebit de grave și grave. Ministrul Afacerilor Interne a audiat raportul sumar de activitate al Inspectoratului Național de Investigații (INI) al IGP pentru șase luni ale anului curent.

În context, ofițerii de investigații au prezentat principalele reușite în procesul de combatere a criminalității. S-a constat un coeficient de 100% al ratei de descoperire a infracțiunilor de viol, tâlhărie și omor. Din 114 de infracțiuni de viol, 65 de omoruri, 35 de tâlhării, în toate cazurile au fost identificați autorii și referiți justiției.

Totodată, au fost efectuate 28 de analize financiare și verificate 146 de persoane implicate în spălarea de bani și finanțarea terorismului.

Publicitate

În ceea ce privește grupări infracționale, au fost anihilate de 231 de grupări formate din 2 sau mai multe persoane și au fost documentați 141 de membri a 26 de grupări criminale organizate și două organizații mari criminale cu specializări cheie în contrabandă, trafic de droguri, trafic de persoane în scopuri de comercializare și exploatare sexuală, șantaj, furturi de proporții, escrocherii, delapidare de fonduri și trecere ilegală a frontierei.

Ofițerii INI au pornit 463 de cauze penale pe infracțiuni legate de droguri și au depistat și ridicat bunuri infracționale ca țigări, tutun pentru narghilea, accesorii auto, articole vestimentare și telefoane mobile în sumă de peste 400.000 de lei.

În acest amplu proces de lucru operativ, ofițerii INI au examinat peste 14.000 de documente.

Conform provocărilor contextuale, o atenție deosebită s-a dedicat analizei infracțiunilor efectuate prin intermediul tehnologiilor informaționale, precum traficul de droguri, furtul de identitate digitală, a banilor de pe card și abuz în mediul online.

Mai mult, în intervalul a doar 24 de ore, gradul de descoperire a infracțiunilor cu alerte false a fost de peste 90%, autorii fiind în proces de referire justiției.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal