Reacția Partidului „Șor”, după perchezițiile matinale de azi-dimineață: Guvernarea a pornit un nou episod de răfuială politică

Reacția Partidului „Șor”, după perchezițiile matinale de azi-dimineață: Guvernarea a pornit un nou episod de răfuială politică

„Guvernarea a pornit un nou episod de răfuială politică cu Partidul „ȘOR”, cu o astfel de reacție a venit formațiunea în urma perchezițiilor matinale care au avut loc în această dimineață, în mai multe locații din țară, într-un dosar pornit pentru finanțarea ilegală a organizației politice.  

„Așa cum a anunțat liderul formațiunii, Ilan Șor, astăzi procurorii și ofițerii CNA au descins la sediile partidului din Chișinău și din țară și sunt gata să ne pună în cârcă noi acuzații nefondate și aberante. După ce, săptămâna trecută, reprezentanții Partidului „ȘOR” au anunțat că nu se vor supune șantajului venit din partea puterii și nu vor înceta să apere interesele oamenilor, Președinția a dat indicația să fie organizate percheziții la sediul partidului și să fie pornite dosare penale pe numele membrilor și conducerii Partidului „ȘOR”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Membrii partidului sunt de părere că ceea ce se întâmplă astăzi este un abuz, o încercare de a reduce partidul la tăcere, de a-l face să renunțe la proteste și de a-l determina să renunțe presiunilor.

Publicitate

„Ei caută să scape de noi, pentru că noi suntem oponenții lor politici direcți. Tot ce vedeți azi este o banală răfuială politică. Nimic nou. Aceleași strategii, aceleași mârșăvenii - exact cum ne-a obișnuit PAS de când a venit la guvernare. La comanda PAS și a Maiei Sandu, procurorii caută, probabil, acul în carul cu fân, iar pentru că nu vor găsi nimic, vor scoate „acele galbene ale represiunilor” din dotarea Procuraturii, SIS și CNA și vor încerca să coase noi dosare penale”, se arată în comunicat partidului.

Reprezentanții formațiunii consideră că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) se teme de proteste și pentru că doar Partidul „ȘOR” poate aduna zeci de mii de oameni în stradă, încearcă să-l împiedice să facă aceasta.

„Astăzi, în acest moment, toate structurile SIS, CNA, Procuratura - răspund unei comenzi politice și fac jocul puterii. Facem apel la organizațiile internaționale, misiunile diplomatice acreditate la Chișinău, ambasade, să fie foarte atenți la ceea ce se întâmplă și să urmărească modul în care acționează instituțiile de forță. Este inimaginabil ca într-un stat de drept astfel de lucruri să se întâmple. Puterea este în agonie, mai ales după ce au văzut rezultatele sondajelor din ultima vreme, care arată că și-au pierdut jumătate de electorat. Ei văd că PAS scade în sondaje, iar Partidul „ȘOR” crește. Și asta îi face să înnebunească. Iată cum arată justiția independentă din țara noastră și vremurile bune promise de PAS. Toate aceste fapte nu vor rămâne nepedepsite, iar istoria recentă a Republicii Moldova arată că toți cei care au pornit dosare politice la comandă au ajuns la pușcărie”, spun membrii formațiunii.

Menționăm că șeful interimar al Procuraturii Generale, Dumitru Robu, a venit la ședința Parlamentului din 21 iulie, în cadrul căreia a cerut ridicarea imunității parlamentare a deputatei Partidului ȘOR, Marina Tauber.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal