Maia Sandu, despre suspiciunile de finanțare ilegală a Partidului „Șor”: Nu cred că este o surpriză pentru cineva că acest partid politic se finanțează ilegal din surse obscure și nedeclarate

Maia Sandu, despre suspiciunile de finanțare ilegală a Partidului „Șor”: Nu cred că este o surpriză pentru cineva că acest partid politic se finanțează ilegal din surse obscure și nedeclarate

După ce deputata Partidului „Șor” Marina Tauber a fost reținută pentru 72 de ore, șefa statului a venit cu o reacție. Referindu-se la suspiciunile privind finanțarea ilegală a Partidului „Șor”, Maia Sandu a declarat în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune TVR Moldova că așteaptă ca procesul să fie unul corect și transparent și „să nu trezească semne de întrebare” . 

„Nu cred că este o surpriză pentru cineva că acest partid politic se finanțează ilegal din surse obscure și nedeclarate. În sfârșit, instituțiile statului au pornit acest dosar și au cerut anchetarea acestui fenomen, pentru că noi vorbim despre el de foarte mult timp și în raport cu multe partide politice. Acum, sigur că cei care sunt vizați probabil că le e mai ușor să se victimizeze și să caute vinovați în altă parte, decât să explice de unde sunt banii și de ce nu i-au raportat. (...) Dacă aceste resurse pe care le-au cheltuit pentru activitățile politice sunt câștigate în mod cinstit trebuiau să fie raportate la cheltuieli și, respectiv, la venituri. Au raportat mai puține cheltuieli pentru că nu au putut să justifice de unde vin acești bani la capitolul venituri. Singura mea dorință este ca această anchetă, acest proces să fie unul corect, transparent, să nu trezească semne de întrebare, pentru că aceasta este despre credibilitatea actului de justiție, asta este despre democrație”, a declarat Maia Sandu. 

Amintim că deputata Partidului „Șor” a fost reținută pentru 72 de ore de către ofițerii CNA, după ce i-a fost ridicată imunitatea pentru a treia oară. Marina Tauber este vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate.

Publicitate

Marina Tauber neagă acuzațiile. La rândul său, aceasta a acuzat guvernarea de incompetență și că, prin acțiunile de astăzi, ar încerca „să-și acopere eșecurile”. Totodată, deputata a declarat că „știa de săptămâna trecută că îi va fi ridicată imunitatea și că urmează să fie reținută”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal