Atacul asupra Odesei, un „scuipat” al președintelui rus în fețele secretarului general al ONU și președintelui turc, susține ambasada Ucrainei în Turcia

Atacul asupra Odesei, un „scuipat” al președintelui rus în fețele secretarului general al ONU și președintelui turc, susține ambasada Ucrainei în Turcia

Atacul asupra Odesei a fost catalogat drept un „scuipat” al președintelui rus, Vladimir Putin în fețele secretarului general al ONU, Antonio Gutteres și președintelui turc, Recep Erdogan. Cu o reacție de condamnare a venit și Ambasada SUA la Kiev a condamnat atacul asupra Odesei și susține că Moscova ar trebui să fie trasă la răspundere pentru lovitura „revoltătoare” asupra orașului port..

Cu o reacție în acest sens a venit Ambasada Ucrainei în Turcia, care a catalogat atacul drept un „scuipat” al președintelui rus Vladimir Putin în fața secretarului general al ONU Antonio Guterres și președintelui turc Recep Erdogan.

Publicitate

„A fost nevoie de mai puțin de 24 de ore pentru ca Federația Rusă să lanseze un atac cu rachete asupra portului Odesa pentru a pune sub semnul întrebării acordurile și promisiunile făcute ONU și Turcia în documentul semnat ieri la Istanbul. Rachetele rusești trase spre Odesa sunt practic ca scuipatul lui Vladimir Putin în fețele secretarului general al ONU António Guterres și președintelui turc Recep Erdogan, care au făcut eforturi mari pentru a ajunge la un acord pentru care Ucraina le este recunoscătoare.

Ucraina subliniază necesitatea implementării stricte a acordurilor privind reînnoirea exporturilor sigure de produse agricole ucrainene din cele trei porturi (Odesa, Chornomorsk și Yuzhnoye) de la Marea Neagră.

Solicităm ONU și Turcia să se asigure că Rusia își îndeplinește obligațiile în cadrul funcționării în siguranță a coridorului cerealelor. Rusia își va asuma întreaga responsabilitate pentru adâncirea crizei alimentare globale, în cazul în care acordurile la care s-a ajuns nu vor fi respectate”, au transmis reprezentanții Ambasadei Ucrainei la Ankara, notează The Guardian.

A condamnat atacul și ambasada Ucrainei în Turcia.

„Scandalos. Rusia a atacat portul Odesa la mai puțin de 24 de ore de la semnarea unui acord care permite exportul cerealelor. Kremlinul continuă să „înarmeze” alimentele. Rusia trebuie trasă la răspundere”, a scris pe Twitter, ambasadoarea SUA la Kiev, Bridget A. Brink.

În dimineața zilei de 23 iulie, armata rusă a lansat patru rachete în direcția Odesei, două dintre acestea afectând infrastructura portului maritim.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal