Zelenski a primit premiul Winston Churchill pentru Leadership: Istoria nu-i va uita pe cei care au ales să ajute Ucraina

Zelenski a primit premiul Winston Churchill pentru Leadership: Istoria nu-i va uita pe cei care au ales să ajute Ucraina

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a primit premiul Winston Churchill din partea premierului Marii Britanii, Boris Johnson. Premiul a fost oferit de Societatea Internațională Churchill, transmite Ukrinform.

În cadrul ceremoniei, președintele Societății Internaționale Churchill, Laurence Geller a remarcat că în aceste zile există evenimente și fenomene care nu au mai avut loc de pe vremea lui Winston Churchill, adică acum 80 de ani.

Publicitate

„Democrația din Europa este acum amenințată de tiranie, iar această amenințare este oprită de caracter și eroism. Asemenea lui Winston Churchill, președintele Zelenski arată că tirania nu trebuie să reușească, că oamenii trebuie să aibă dreptul de a-și alege propria cale și propria viață”, a spus Laurence Geller.

În discursul său, premierul Marii Britanii a menționat că a fost alături de președintele ucrainean încă din primele ore ale zilei de 24 februarie și l-a lăudat pe acest pentru faptul că „ai fi putut să părăsești Kievul, ai fi spus și mi-ar fi fost greu să te contrazic - că supraviețuirea statului ucrainean presupune supraviețuirea Președintelui”.

„Dar desigur, Volodimir, nu ai făcut nimic din aceste lucruri. Ai ales să rămâi la Kiev, împreună cu poporul ucrainean, la fel cum a rămas Churchill la Londra în 1940. Și când un lider mondial ți-a oferit o cale de scăpare, ai răspuns: Am nevoie de muniție, nu de o plimbare”, a declarat Johnson.

La rândul său, președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a exprimat recunoștința pentru acest premiu, menționând că acesta nu reflectă doar eforturile sale, ci și eroismul a zeci de mii de bărbați și femei ucrainene care s-au remarcat în luptele cu agresorul rus.

„Acest premiu nu ar fi fost posibil dacă întregul popor ucrainean nu s-ar fi ridicat să apere libertatea de atacul tiraniei”, a subliniat Zelenski.

Liderul de la Kiev a adăugat că istoria nu-i va uita pe cei care au ales să ajute Ucraina, menționându-l în acest sens pe Boris Johnson.

„Probabil pentru prima dată în istoria omenirii, suntem capabili să arătăm tuturor din lume, că democrațiile, unite, pot opri orice tiranie, chiar dacă la început aceasta pare să aibă resurse nelimitate pentru agresiune. Dar acest lucru poate deveni realitate, doar dacă Rusia pierde pe câmpul de luptă din Ucraina”, a menționat Zelenski.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal