Un preot din Glodeni ar fi încercat să violeze un băiat de 12 ani. Rudă: „A venit la mine plângând. Mi-a spus că i-a dat pantalonii în jos”

Un preot din Glodeni ar fi încercat să violeze un băiat de 12 ani. Rudă: „A venit la mine plângând. Mi-a spus că i-a dat pantalonii în jos”

Preotul din satul Cuhnești, raionul Glodeni, ar fi încercat să abuzeze sexual un minor de 12 ani din satul vecin, Bisericani. Totul s-ar fi întâmplat după ce duhovnicul ar fi petrecut cu niște săteni pe malul Prutului, unde ar fi consumat și băuturi alcoolice. După ce l-ar fi plimbat pe minor cu automobilul, preotul a găsit un pretext pentru a-l invita la el în casă, unde ar fi avut loc tentativa de viol. Din fericire, băiatul a reușit să fugă, scrie Nord-News.

Bănuitul este preotul Egumen David Roșca în vârstă de 39 de ani, care slujește în mai multe sate. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore.

O rudă de-a băiatului a povestit că minorul a alergat câțiva kilometri și a ajuns la poarta lui în lacrimi.

Publicitate

„A venit direct la mine. A început să plângă și zice, iată ce am pățit. Băiatul niciodată nu s-a gândit că părintele poate să facă așa ceva, a avut încredere în el și s-a dus cu mașina. Părintele i-a tras pantalonii scurți în jos, chiar băiatul mi-a povestit, și a început… Noi am chemat poliția, lasă-i să se lămurească. Acum, dacă îi făceam o mamă de bătaie, pe urmă ce, nu era să încerce și la altcineva? Eu nu am observat la el, dar în sat se mai auzea că el iubește băiețeii”, povestește ruda băiatului.

Consătenii preotului povestesc că acesta a fost călugăr și a fost dat afară din cauza unui caz similar. Oamenii cer o pedeapsă dură pentru preot.

Autoritățile locale susțin că este un caz unic în comună și nu-și pot explica cele întâmplate. Băiatul beneficiază acum de consiliere psihologică.

Reprezentanții Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove nu au răspuns la telefon pentru a comenta comportamentul preotului. Iar Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, cu care părintele bănuit a ținut mai multe slujbe, a evitat să vorbească cu jurnaliștii. Episcopul s-a dat drept o altă persoană, deși a fost sunat la numărul personal de telefon, iar vocea i-a fost recunoscută de jurnaliști.

Poliția a demarat o cauză penală și a audiat deja mai mulți martori.

Anul trecut, un preot al unei mănăstiri din municipiul Chișinău a fost condamnat la 16 ani de închisoare și obligat să plătească un prejudiciu moral în sumă de 100.000 lei, după ce a abuzat-o sexual, timp de trei ani, pe fiica femeii cu care era în relații de concubinaj.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal