*Acest material este sponsorizat

Noi oportunități de inovații digitale prin semnarea contractelor de parteneriat între Proiectul Tehnologiile Viitorului și Moldcell precum și între Artcor și Fundația Moldcell (VIDEO)

Noi oportunități de inovații digitale prin semnarea contractelor de parteneriat între Proiectul Tehnologiile Viitorului și Moldcell precum și între Artcor și Fundația Moldcell (VIDEO)
Semnarea contractelor de parteneriat între Proiectul Tehnologiile Viitorului și Moldcell precum și între Artcor și Fundația Moldcell

Compania Moldcell și Proiectul Tehnologiile Viitorului finanțat de USAID și Guvernul Suediei au anunțat despre continuarea colaborării de succes și pe termen lung care a început în 2020 prin semnarea acordului de parteneriat  dintre Fundația Moldcell, Asociația Industriilor Creative COR și Proiectul de Competitivitate în Moldova finanțat de USAID, cu suportul Guvernului Suediei și UK.

Extinderea parteneriatului a fost anunțată în cadrul evenimentului din 15 Iulie 2022, la Artcor. La eveniment, au participat Binod Chaudhary, Președintele și Fondator CG Corp Global, acționarii Moldcell, Nirvana Chaudhary, Director al Grupului Chaudhary și Președintele Fundației Moldcell, Andrei Chistol, Secretar de Stat al Ministerului Culturii, Scott Hocklander, șeful Misiunii USAID în Moldova, Doina Nistor, Directoarea Proiectului Tehnologiile Viitorului, Carolina Bugaian, CEO Moldcell și Irina Strajescu, Director executiv Fundația Moldcell.

Noua colaborare între Moldcell și Proiectul Tehnologiile Viitorului va asigura în continuare dezvoltarea și lansarea inovațiilor digitale în domeniile cheie pentru beneficiul cetățenilor Republicii Moldova. De asemenea, va continua asistența financiară și tehnică pentru Hub-ul Creativ Artcor, dar și susținerea Inițiativei de Conectivitate Gigabit în cadrul proiectului Educația Digitală, implementat în cadrul Memorandumului de Înțelegere privind Educație Digitală.

Suntem foarte mândri și fericiți să continuăm colaborarea cu USAID printr-un parteneriat cu Proiectul Tehnologiile Viitorului, care asigură creșterea și dezvoltarea transformării creative și digitale a Moldovei.

Întâietatea digitală a companiei Moldcell pe piață în unison cu abordarea și viziunea strategică a Proiectului Tehnologiile Viitorului, know-how și expertiză, va aduce rezultate remarcabile în sectorul inovațiilor, toate în beneficiul poporului moldovenesc.

Fiind inspirată de filosofia Grupului Chaudhary, Moldcell este o companie digitală cu față umană care susține și promovează Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU și transformarea digitală, ținând cont de nevoile societății moldovenești în ceea ce privește telecomunicațiile și responsabilitatea corporativ-socială, reflectată prin activitatea Fundației Moldcell.

Binod Chaudhary, Președintele și CEO CG Corp Global, acționar și proprietar Moldcell

Scott Hocklander, șeful Misiunii USAID în Moldova: Suntem încântați de parteneriatul reînnoit dintre Proiectul Tehnologiilor Viitorului și Moldcell, precum și Fundația Moldcell. Vom continua să lucrăm împreună pentru a sprijini industriile creative din Moldova și pentru a susține tinerii să dobândească abilități digitale de perspectivă în sectoarele cu potențial din Moldova. Investiția noastră comună va duce la crearea locurilor de muncă pe termen lung. Acest parteneriat reprezintă un exemplu excelent pentru modul în care comunitatea de afaceri poate ajuta Moldova să se dezvolte continuu. 

Fundația Moldcell promovează activ Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ONU. Din toamna 2020, Fundația este primul și unicul partener privat al Hub-ului Creativ Artcor. Datorită Fundației Moldcell, tinerii din Republica Moldova au beneficiat de cursuri, ateliere, masterclass-uri în domenii ca design interior, producție video/audio, ilustrații, animații, 3D, storytelling, etc. În vara anului 2021, Fundația Moldcell a extins parteneriatul cu Artcor și a oferit Centrului asistență financiară în valoare de 1 milion de lei.

În cadrul aceluiași eveniment, a fost semnat Acordul de parteneriat privind extinderea colaborării dintre Fundația Moldcell și a Hub-ului Creativ Artcor pentru perioada 2022-2023 și acordarea a încă 1 milion de lei.

Suntem impresionați de rezultatele Artcor - o adevărată bijuterie în centrul Chișinăului care dezvăluie potențialul creativ ascuns al moldovenilor, iar componenta digitală asigură crearea profesiilor viitorului precum și de locuri de muncă bine plătite. Astfel, tinerii rămân să muncească acasă și participă la bunăstarea economică a țării.

În numele Fundației Moldcell, suntem foarte bucuroși să extindem parteneriatul cu Artcor prin oferirea, și în acest an, a unui milion de lei pentru funcționarea Centrului.

Nirvana Chaudhary, Director Grupul Chaudhary și Președintele Fundației Moldcell

 

Andrei Chistol, secretar de stat, Ministerul Culturii: „Ministerul Culturii este partener strategic al Centrului Artcor, contribuind la lansarea acestuia în 2019 și demarând numeroase inițiative comune de promovare a sectorului creativ. Parteneriatul extins cu sectorul privat și organizațiile internaționale va asigura nu doar transfer de investiții, dar și de know-how,  idei și proiecte inovatoare ce vor spori competitivitatea internațională și potențialului economic al sectorului creativ  din Moldova”.

Vasile Braga, Director Executiv Asociația COR: Sunt foarte mândru de rezultatele obținute de comunitatea creativă și Artcor. Înregistrăm peste 10.000 de participanți la activități educaționale și de antreprenoriat, peste 2000 de absolvenți ai Școlii Artcor, peste 300 de evenimente organizate, printre care unul dintre cel mai de amploare eveniment creativ – Festivalul Industriilor Creative. Suntem recunoscători tuturor partenerilor care susțin și au încredere în Industriile Creative din Moldova. Fundația Moldcell este primul și unicul partener din mediul privat al Hub-ului Creativ Artcor. Avem o colaborare productivă și suntem încântați să extindem parteneriatul și în acest an.

 

Moldcell este un operator digital de telecomunicații din Moldova și activează pe piață din 2000. În martie 2020, Moldcell a devenit parte a companiei CG Corp Global, fondată de Binod Chaudhary. De atunci, compania Moldcell este inspirată de filosofia CG Corp Global – Afacere cu Față Umană. În 2020, Moldcell a devenit prima și unica entitate din sectorul privat care susține și promovează Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU. Creată în 2020, Fundația Moldcell este platforma care adună toate proiectele și inițiativele sociale ale companiei.

Proiectul Tehnologiile Viitorului în Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, este un program care durează de 5 ani, în valoare de 32,8 milioane dolari, care stimulează dezvoltarea economiei digitale, creative și ecologice din Moldova și va lucra în parteneriat cu părțile interesate din tehnologia informației și comunicațiilor (TIC), inginerie, industrie ușoară, sectoare media digitale, valorificând inovația și noile tehnologii pentru a stimula competitivitatea și integrarea țării noastre pe piața internațională. 

Centrul Industriilor Creative Artcor reprezintă un Centru cu o infrastructură de amploare, un hub digital creativ din Moldova cu scopul de a susține sectorul creativ și a permite accesul la tehnologii de ultimă generație, oportunități de training și crearea unui ecosistem dinamic pentru industriile creative din Moldova.

P.

Vezi și aceste știri
Primul an cu #MoldcellPLUS: Internet prin fibră și TV acasă

Primul an cu #MoldcellPLUS: Internet prin fibră și TV acasă

Universul Moldcell în care #TotulEstePosibil împlinește 22 ani

Universul Moldcell în care #TotulEstePosibil împlinește 22 ani

22 de ani alături de operatorul de telefonie mobilă Moldcell. Interviu cu CEO Moldcell, Carolina Bugaian

22 de ani alături de operatorul de telefonie mobilă Moldcell. Interviu cu CEO Moldcell, Carolina Bugaian

Advertoriale
Fă-ți ghiozdanul pentru școală cu METRO! Rechizitele care îți vor face învățatul mai plăcut (FOTO)

Fă-ți ghiozdanul pentru școală cu METRO! Rechizitele care îți vor face învățatul mai plăcut (FOTO)

Maib a inaugurat „maib Academy”, un centru inovativ de instruiri pentru angajați

Maib a inaugurat „maib Academy”, un centru inovativ de instruiri pentru angajați

Î.S. MOLDATSA recrutează. Află cum poți să devii Controlor de Trafic Aerian Stagiar

Î.S. MOLDATSA recrutează. Află cum poți să devii Controlor de Trafic Aerian Stagiar

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • DESCIFRAT| R. Moldova și riscul unei catastrofe nucleare: În cât timp vom fi informați, ce măsuri întreprindem și cum administrăm iodura de potasiu(VIDEO)
  DESCIFRAT| R. Moldova și riscul unei catastrofe nucleare: În cât timp vom fi informați, ce măsuri întreprindem și cum administrăm iodura de potasiu(VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: „Sport pentru a fi subțirei” și „sâmburi de harbuz”. Remedii pentru o viață fără covid
 • DESCIFRAT: 12 ani pe calea digitalizării serviciilor publice sau cât de utilizate sunt tehnologiile informaționale în relația cetățean - Guvern
 • Copiii știu mai bine: De ce Moldova nu are mare? „Ne-a fost furată” sau „S-a scurs prin găurile lăsate de tancuri”
 • DESCIFRAT| Alertele cu bombă - ecuații cibernetice cu multe necunoscute sau slăbiciunea sistemului? (VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  Crima din pădurea de la Strășeni: Unul dintre cei suspectați de omor este fiul fostului polițist Ion Stratulat
 • 2
  Ultima oră! Atac cibernetic la Președinție. Serverul de poștă electronică a fost compromis
 • 3
  A fost reținută una din cele șapte persoane care au părăsit R. Moldova, pentru a se eschiva de la urmărirea penală în dosarul finanțării ilegale a Partidului „Șor”
 • 4
  La ce vârstă se căsătoresc tinerii din R. Moldova? Datele Biroului Național de Statistică
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.