Ucraina confirmă lovituri asupra unui pod important din Herson și susține că a înregistrat progrese în alte părți din regiune

Ucraina confirmă lovituri asupra unui pod important din Herson și susține că a înregistrat progrese în alte părți din regiune

Oficialii ucraineni au confirmat un nou atac asupra unui pod cheie folosit pentru întărirea și reaprovizionarea forțelor rusești de ocupație din sudul Ucrainei. Mai multe videoclipuri publicate pe rețelele de socializare marți seara au arătat detonări de mari dimensiuni în apropierea podului Antonivski - principalul punct de trecere a râului Dnipro în regiunea Herson, care leagă în esență Ucraina de Crimeea anexată de Rusia, scrie CNN

Nataliia Humeniuk, purtătoarea de cuvânt a Comandamentului Operațional Sud, a declarat pentru televiziunea ucraineană: „Da, au existat lovituri pe pod și au fost precise”.

Podul Antonivski este unul dintre cele trei poduri care fuseseră lovite anterior de artileria ucraineană cu rază lungă de acțiune, în încercarea de a întrerupe întăririle și proviziile rusești care se deplasează în Hherson din Crimeea.

Publicitate

Oficialii ucraineni au declarat anterior că obiectivul lor este de a permite traficului civil să continue să folosească podul, făcându-l în același timp impracticabil pentru echipamentele grele.

Săptămâna trecută, presa de stat rusă a relatat că Ucraina a folosit rachete cu rază lungă de acțiune furnizate de Occident pentru a ținti podul timp de două zile la rând, provocând daune majore.

„Forțele noastre mențin sub controlul focului rutele logistice și de transport strategice, care sunt de o importanță critică pentru inamic. Noi nu distrugem infrastructura, ci distrugem planurile inamicului”, a declarat Humeniuk.

Podul Antonivski a fost avariat „în mod semnificativ", a declarat Iurii Sobolevski, prim-adjunctul șefului consiliului regional din Herson.

Sobolevski a declarat că rușii nu au lăsat pe nimeni să se apropie de pod, dar restaurarea va dura mult timp și va pune probleme pentru forțele Moscovei.

Pe de altă parte, șeful adjunct al administrației susținute de Rusia în Herson, Kirill Stremousov, a declarat că „isteria care se răspândește în mass-media cu privire la modul în care războiul se va decide pe acest pod, este doar o cacealma”.

„Acum podul este închis traficului, ceea ce nu a făcut decât să îngreuneze puțin viața populației din Herson. Permiteți-mi să subliniez din nou, rezultatul ostilităților, al contraatacului, nu va fi în niciun caz dictat de performanța lor (a armatei)", a declarat Stremousov.

Humeniuk a declarat, de asemenea, că forțele ucrainene au făcut progrese în nordul Hersonului.

„Contraofensiva din sudul Ucrainei avansează. Armata rusă este demoralizată”, a susținut ea.

Oficiala a precizat că două sate - Andriiivka și Lozove - au fost eliberate, iar forțele ucrainene își consolidează pozițiile. Ofensiva ucraineană din Herson a început la sfârșitul lunii mai, dar până acum a înregistrat doar progrese modeste.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal