În primele șase luni ale anului, angajații IGSU au salvat peste 600 de persoane aflate în situații de risc

În primele șase luni ale anului, angajații IGSU au salvat peste 600 de persoane aflate în situații de risc

În primele șase luni ale anului 2022, cele 61 de subdiviziuni de intervenție ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au realizat 19.225 de misiuni, cu 53% mai multe comparativ cu aceeași a anului precedent. În medie, se înregistrează 107 misiuni pe zi.

În prima jumătate a anului, numărul apelurilor de urgență la Serviciul Unic pentru Apeluri de Urgență 112, a fost de peste 1,2 milioane, dintre care 662 de mii apeluri urgente, iar 577 de mii non -urgente, cu aproximativ 20 la sută mai puțin, comparativ cu anul precedent.

Din punct de vedere al localizării geografice, cele mai multe apeluri privind urgențele reale provin din Chișinău 31,5%, Bălți 5%, Orhei 3%, Cahul 2,75%, Ungheni 2,51%, Fălești 2,09% dar și Soroca 2,04%. 

În perioada de raport, salvatorii și pompierii au intervenit 10.367 de incendii, au avut 1.873 de misiuni de căutare salvare, dar și 21 de intervenții SMURD. Tot în acest interval de timp au crescut misiunile de stingere a focarelor de vegetație uscată, fiind înregistrate 8.268 de cazuri.

Urmarea a repartizării misiunilor după garnizoanele serviciului de salvatori și pompieri, cele mai multe au fost realizate de Chișinău și Bălți, iar cel mai mic volum îl acoperă Ungheni și UTA Găgăuzia.

Salvatorii și pompierii au salvat în primele șase luni ale anului 615 persoane, dintre care 317 din incendii, iar alte 296 la intervenții de căutare - salvare. Timpul mediu de răspuns la apelurile de urgență a constituit 18 minute și 41 de secunde.

În cadrul raportului de bilanț au fost specificate măsurile de prevenție și atenuarea principalelor riscuri naturale, tehnogene și biologico -sociale. Astfel în urma unei analize s-a stabilit că 65% din acestea  au avut loc în mediul rural, iar ponderea de 74% o constituie incendiile care au avut loc în sectorul locativ.

În ceea ce privește riscurile incendiilor, în zona roșie se situează localitățile din raioanele  Cahul, UTA Găgăuzia și Nisporeni, în zona cu risc sporit  raioanele Leova, Criuleni și Râșcani, iar cele mai puține cazuri au fost înregistrate în localități din Bălți, Drochia și Basarabeasca.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.