„Noi nu putem confirma definitiv că sunt pentru discreditarea conducerii țării, dar cu regret, ele au un efect negativ mare asupra cetățenilor R. Moldova”, a spus ministrul .
De asemenea, Anatolie Nosatîi a precizat că, reieșind din numărul mare de solicitări, angajații Ministerului Apărării au fost implicați la unele alerte cu bombă.
„Armata în permanență s-a pregătit și continuă să se pregătească pentru a acționa în diferite scenarii”, a declarat ministrul, în cadrul interviului oferit portalului nostru de știri.
Menționăm că pe parcursul lunii iulie au fost înregistrate peste 100 de alerte false cu bombă. Autorii au vizat instituții de stat dar și centre comerciale, precum și Aeroportul Internațional Chișinău.
Anterior, în cadrul emisiunii „DESCIFRAT”, prorectorul UTM, Dinu Țurcanu, a spus că o posibilitate de a stopa aceste alerte false ar fi sistarea tuturor conexiunilor de internet, dar profesorul precizează că în secolul tehnologiilor asta nu ar fi o alternativă viabilă.
De partea cealaltă, poliția a anunțat că procedurile de intervenție în cazul alertelor cu bombă urmează a fi simplificate.
Amintim că Procuratura spune că suspecții sunt dirijați din afara țării pentru a destabiliza situația din țară. Deocamdată, Inspectoratul General de Poliție, instituție împuternicită de MAI pentru a comunica la acest subiect nu a prezentat nicio informație oficială despre evoluția lucrărilor de identificare a făptașilor.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.