În linii mari, staţiile trec din sistemul COCO (company owned, company operated - controlat şi administrat de companie) într-un sistem CODO (company owned, dealer operated), metodă de administrare prin care compania petrolieră rămâne proprietarul staţiei de alimentare, dar în care responsabilităţile privind organizarea activităţii curente din incinta staţiei sunt asumate de un dealer, mai spune sursa.
Această strategie este aplicată de majoritatea rivalilor Rompetrol şi este un model agreat de companiile petroliere pentru că duce la reducerea costurilor.
Pe de altă parte, un dealer devine practic un antreprenor, având tot interesul ca businessul său, de data aceasta o benzinărie, să crească. În unele cazuri, chiar angajaţii companiei petroliere, care lucrează în benzinărie, devin dealeri.
Rompetrol este prezent și în Republica Moldova din 2002, având în proprietate 63 de benzinării. Pe lânga acestea, compania mai dispune de baruri, magazine și spălătorii auto amplasate în perimetrul benzinăriilor.
Autor: Dinu Matei Tănase, reporter stagiar
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.