Astfel, începând cu data de 15 iulie curent, conducătorii auto care șofează fără a deține asupra lor polița de asigurare a automobilului sunt sancționați cu o amendă de la 30 la 60 de unități convenționale cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.

Codul contravențional/ redacția 2022
Altfel spus, șoferii vor trebui să scoată din buzunar de la 1.500 până la 3.000 de lei. O diferență de zece ori mai mare decât până la modificarea Codului contravențional, când pentru aceeași încălcare, șoferii erau sancționați cu o amendă de la 3 la 6 unități convenționale sau de la 150 până șa 300 de lei și fără aplicarea punctelor de penalizare.

Codul contravențional/ redacția 2021
Și dacă în Republica Moldova termenul de expirare a poliței de asigurare este unul fix, atunci, spre exemplu în Italia, legea prevede că asigurarea auto rămâne activă încă 15 zile de la expirarea contractului.
Menționăm că, la 7 iulie, atunci, când a fost modificat Codul contravențional, pe site-ul Parlamentului nu s-a menționat nimic despre această modificare, stipulându-se doar că asigurarea auto va putea fi procurată online.
Amintim că la 10 august prima de bază pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto internă a crescut cu 355 de lei și a constituit 1.350 de lei.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.