Nu neglijați virozele de vară! Încercati să vă răcoriți, însă fără să recurgeți la metode extreme
- Căutați zonele umbroase și faceți des dușuri cu apă călduță, nu rece
- În plus, aveți grijă dacă folosiți ventilatorul, să nu îl îndreptați direct către voi. Dar dacă folosiți aparatul de aer condiționat este recomandat ca diferența de temperatura a aerului (exterior – interior) să fie de maxim 6 grade Celsius (dacă afară sunt 32 grade Celsius, în camera nu trebuie să fie mai puțin de 26 – 27 grade).
Dar dacă deja ați răcit, Engystol poate fi administrat ca imuno-corector și antiviral universal (indirect) (în cazul IRVA simple). ENGYSTOL comprimate se utilizează ca adjuvant în activarea sistemului imun nespecific pentru tratamentul infecțiilor de tipul gripei sau, în general, a infecțiilor de origine virală.

În caz de creștere a temperaturii corpului până la 38,5 °C sau mai mult, este mai potrivit un tratament combinat Engystol + Gripp-Heel (Gripp-Heel este folosit în tratamentul complex pentru ameliorarea simptomelor răcelii și maladiilor asemănătoare gripei, cum ar fi dureri, febră, somnolență, tuse și dureri de cap). În cazul în care sunt dureri de gât - se poate de luat Angin-Heel. Are efect antiinflamator, analgezic, dezintoxicant, imunomodulator, antiseptic. ANGIN-HEEL SD comprimate se utilizează în tratamentul simptomatic complex al tonzilitelor (inflamarea amigdalelor) și faringitelor (inflamarea faringelui).
Preparatele Angin-Heel, Bronchalis-Heel și Gripp-Heel sunt niște preparate care pot fi administrate în caz de dureri de gât (Angin-Heel), tuse sau bronșită (Bronchalis-Heel), răceală (cu dureri, febră (Gripp-Heel).
Pe lângă aceste răceli, deseori se întâmplă să răciți în plin sezon chiar la piscină. Din păcate scăldatul în apă rece poate aduce nu doar senzație de răcoare, ci și boli inflamatorii.
Ai dureri neplăcute după scăldat?
Deseori femeile sunt cele care întâmpină dureri neplăcute vara, din cauza că apa rece a provocat reactivarea unor afecțiuni genitale cronice. Cistita poate fi una dintre cele mai frecvente afecțiuni.
Iată câteva dintre cele mai frecvente simptome ale cistitei:
- Nevoia de urinare persistentă;
- Apar senzații deranjante de arsură în timpul urinării;
- Poate apărea un disconfort în zona lombară sau a abdomenului;
- Mirosul urinei se modifică, devine puternic iar aspectul este tulbure;
- Poate apărea febra și frisoanele.
Dacă simți nevoia de urinare frecventă, însoțită de dureri și usturimi, atunci până a ajunge la cabinetul medicului, puteți să administrați Reneel NT. Acesta este un medicament, care se utilizează ca adjuvant în tratamentul complex al afecțiunilor inflamatorii ale căilor urinare. Are efect antiinflamator, analgezic, spasmolitic asupră căile urinare.

La apariția primelor simptome (dureri difuze în partea inferioară a abdomenului, eliminări vaginale abundente, cu schimbarea mirosului și a nuanței) s-ar putea să fie vorba despre o inflamație a organelor genitale. Un diagnostic exact poate stabili doar medicul, iar la etapa de prim ajutor puteți administra Gynacoheel (în dureri abdominale ușoare). Picăturile Gynacoheel pot ajuta la reducerea și eliminarea proceselor stagnante în organele pelvine, disconfortului și durerilor în zona genitală a femeilor, secrețiilor neplăcute. Acestea sunt utilizate în tratamentul colpitei (vaginitei) și salpingo-ooforitei (adnexită), dereglării ciclului ovarian-menstrual în cazul inflamației. Profilul de siguranță favorabil permite femeilor însărcinate și celor care alăptează să utilizeze Gynacoheel.

Toate aceste preparate sunt pe baza de componente naturale, nu conțin conservanți sau coloranți, și nu dăunează ficatului sau stomacului. Se vând în farmacii. Preparatele -Heel sunt distribuite în peste 50 de țări, inclusiv și în Republica Moldova.
Cum să previi răceala de vară?
Pentru a trata\preveni cu success o răceală de vară este nevoie de:
- Odihnă – încercați să dormiți câte 7-8 ore și să evitați stresul și activitatea excesivă care slăbesc sistemul imunitar.
- Aport de vitamine – încearcă să consumi cât mai multe fructe și legume bogate în vitamina C cum ar fi: căpșunele, zmeura, murele, coacăza, lămâia, ardeiul gras, pătrunjelul, pepenele roșu etc.
- Hidratare – în perioada caniculară este necesar să se consume multe lichide. Se vor evita băuturile alcoolice, cafeaua sau energizantele, care pot provoca deshidratare.
Aveți grijă de sănătate și profitați de timpul călduros de afară!
*Acestea sunt medicamente. Citește cu atenție prospectul. Dacă apar simptome neplăcute, adresează-te medicului sau farmacistului!
Informații adiționale cu privire la preparatele medicale (compoziția, indicațiile, reacțiile adverse, modul de administrare și altele) sunt disponibile pe site-ul: heel.md
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.