Rusia ar fi ordonat angajaților centralei nucleare Zaporojie să nu vină la muncă vineri, afirmă serviciile secrete ucrainene

Rusia ar fi ordonat angajaților centralei nucleare Zaporojie să nu vină la muncă vineri, afirmă serviciile secrete ucrainene

Rusia ar fi ordonat angajaților centralei nucleare Zaporojie să nu vină la muncă vineri, 19 august, potrivit unor informații difuzate în exclusivitate de serviciile secrete ale armatei ucrainene, transmite NBC News.

Anunțul a venit pe fondul acuzațiilor și speculațiilor din partea Rusiei și Ucrainei, a căror reprezentanți au anunțat că vineri ar fi planificat un incident în zona centrală. Anterior, Moscova a anunțat că va închide centrala pentru ziua de vineri, 19 august, menționând că există riscul unui dezastru provocat de oameni, care urmare a bombardamentelor constante din partea Ucrainei.

Publicitate

De cealaltă parte, Ucraina a anunțat că ordinul Moscovei de a retrage o parte din angajați pentru ziua de vineri, 19 august, ar fi un indiciu că se pregătesc noi provocări.

„Există informaţii noi, au sosit cu aproximativ jumătate de oră în urmă, că pentru mâine, 19 august, există un ordin ca majoritatea personalului să nu meargă la muncă”, a declarat purtătorul de cuvânt al direcției principale de informații a Ministerului ucrainean al Apărării, Andrii Iusov pentru NBC News potrivit news.ro.

„Asta le-au spus ruşii oamenilor lor, în primul rând angajaţilor Rosatom”, a mai spus el, referindu-se la agenţia nucleară rusă.

Oficialul ucrainean a precizat că aceasta ar putea fi o dovadă că Rusia pregăteşte vineri „provocări la scară largă” la centrala nucleară.

„Nu excludem posibilitatea unor provocări masive rusești pe teritoriul Zaporojiei mâine, 19 august. Acest lucru este confirmat de propaganda lor, de informațiile din sursele noastre și de comportamentul rușilor la instalație”, a adăugat acesta.

Moscova a refuzat să confirme sau să infirme dacă vreun angajat al Rosatom este în centrala de la Zaporojie.

Anterior, joi, 18 august, Ministerul Apărării al Rusiei a acuzat Ucraina de „provocări” la centrala de la Zaporojie, care ar urma să coincidă cu vizita secretarului general al ONU, Antonio Guterres și a președintelui turc, Recep Tayip Erdogan. Accidentul ar putea să implice o scurgere de radiații, care potrivit specialiștilor ruși și ucraineni ar afecta mari părți din Europa, dar și unele părți ale Rusiei, în funcție de condițiile meteorologice.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal