Banca de Alimente în parteneriat cu World Vision dezvoltă un amplu proiect de asistență a refugiaților (VIDEO)

Banca de Alimente în parteneriat cu World Vision dezvoltă un amplu proiect de asistență a refugiaților (VIDEO)

Banca de Alimente în colaborare cu World Vision dezvoltă un amplu proiect, prin care oferă sprijin umanitar și de solidaritate persoanelor afectate direct de război și familiilor aflate în dificultate din țara noastră. Este vorba de proiectul comun „Sprijinul  refugiaților din Ucraina și comunităților din Moldova care găzduiesc persoane refugiate”.

Publicitate

„Acest parteneriat cu World Vision ne-a permis să oferim o asistență mai consistentă refugiaților care au venit din Ucraina. În al doilea rând sunt partenerii care au fost deschiși să sprijinim și populația vulnerabilă din RM. În primul rând vorbim de un pachet cu produse alimentare care nu se alterează în jur de 20 kg, și un pachet igienic care este foarte util în această perioadă. De la declanșarea războiului Banca de Alimente împreună cu echipa, dar și cu logistica de care dispune și-a continuat activitatea de recuperare a produselor alimentare pentru a susține persoanele vulnerabile din RM. Suplimentar ne-am implicat în asistența refugiaților prin oferirea produselor alimentare care au fost distribuite în centrele de refugiați, cât și prin intermediul pachetelor pentru cei cazați în familiile de moldoveni.”

Directorul Băncii de Alimente, Oleg Paraschiv

Autor:

...

Cu ajutorul World Vision urmează a fi repartizate 5000 de pachete alimentare și igienice de primă necesitate în 9 raioane din țară.

„Am decis să elaborăm acest parteneriat cu Banca de Alimente din Moldova în urma unei evaluări de identificare a partenerilor locali, în urma căreia am constatat că Banca de Alimente are o acoperire mare pe întreg teritoriul țării, și suntem foarte fericiți că avem acest parteneriat. Consider că este mai bine să lucrezi în grup, decât să faci asta individual. În urma experienței care am reușit să o acumulăm de-a lungul anilor, am constatat un impact mai pozitiv a beneficiarilor, dacă lucrăm în parteneriate. Din acest motiv avem multiple parteneriate cu diferiți parteneri locali din Moldova, iar în viitorul apropiat tindem spre mai multe parteneriate unde nu o să fim focusați doar pe mâncare sau lucruri necesare, dar o să ne axăm pe educație, protecție socială și pentru soluții sustenabile de viață.”

Reprezentant World Vison, Youssef Mhanna

Autor:

...

De ajutor umanitar au avut parte și refugiații din Orhei, care se declară foarte recunoscători pentru ajutorul acordat.

Vreau să le mulțumesc organizatorilor pentru darurile oferite, să îi ajute Dumnezeu în toate. Acest ajutor este foarte important pentru mine, pentru că eu nu am nici un venit aici, nu lucrez, locuiesc în sat și chiar am nevoie de ajutor”, spune Natalia, refugiată din Ucraina.

...

„Acestor oameni care ne ajută, trebuie să le inaugurăm un monument. Le mulțumim mult pentru tot, dacă nu ar fi ei, ne-ar fi foarte greu să trăim în țara voastră.” menționează Valeria, refugiată din Ucraina.

...

În primul semestru al acestui an Banca a gestionat 126 tone de alimente, ceea ce înseamnă cca 251 266 porții de mâncare în sprijinul diferitor tipuri de beneficiari. Potrivit datelor ONU, Republica Moldova e în topul primelor cinci țări care primește refugiați din Ucraina – cu aproape 1.400 de persoane la 10.000 de locuitori.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal