Igor Dodon nu va putea participa în direct la un post de televiziune. Cererea avocaților, respinsă de magistrați ca fiind neîntemeiată

Igor Dodon nu va putea participa în direct la un post de televiziune. Cererea avocaților, respinsă de magistrați ca fiind neîntemeiată

Ex-președintele Republicii Moldova Igor Dodon a primit refuz din partea magistraților de a participa la un interviu în direct la postul de televiziune N4. Procuratura Anticorupție informează că, la 30 august, Judecătoria Chișinău sediul Ciocana a examinat cererea avocaților și a respins-o ca fiind neîntemeiată.

Potrivit cererii înaintate de către avocații fostului șef de stat, aceștia au solicitat permisiunea instanței de judecată să părăsească domiciliul pentru a participape 1 septembrie în direct la emisiunea „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

Avocații au invocat că persoana pe care o reprezintă este o persoană publică, fiind fost Președinte al Republicii Moldova și liderul opoziției parlamentare, fiind totodată implicat în activitatea politică din țară, iar acordarea unui interviu în direct postului de televiziune indicat nu ar contraveni obligațiilor și restricțiilor impuse prin mandatul judecătoresc din 18 august 2022.

Publicitate

La rândul său, procurorul de caz, a solicitat respingerea cererii ca fiind neîntemeiată.

Prin urmare, în rezultatul examinării cererii enunțate, judecătorul de instrucție din cadrul Judecătoriei Chișinău sediul Ciocana a dispus respingerea acesteia ca fiind neîntemeiată.

Instanța de judecată și-a argumentat decizia prin aceea că, solicitarea de a participa la postul de televiziune N4, nu poate fi reținută drept circumstanță excepțională de ordin personal.

Judecătorul de instrucție a aplicat norma legală, potrivit căreia, persoana aflată în arest la domiciliu, în cazul în care are nevoie să părăsească domiciliul în legătură cu circumstanțe personale excepționale, ea adresează o cerere motivată judecătorului de instrucție care a dispus măsura.

„În cazul dat, instanța de judecată a apreciat că, participarea în cadrul unei emisiuni televizate nu constituie o circumstanță personală excepțională care ar permite părăsirea domiciliului persoanei aflate în arest la domiciliu”, precizează procurorii.Încheierea judecătorului de instrucție este cu drept de recurs la Curtea de Apel Chișinău în termen de 3 zile.

Reamintim că, prin încheierea magistraților Judecătoriei Chișinău sediul Ciocana din 18 august, s-a dispus prelungirea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu, pe un termen de 30 de zile, în privința fostului șef de stat.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal