Despre partenerii AGORA la #ROOFOFFLINE GOING DIGITAL: Pentru că... unde-s mulți puterea crește

Despre partenerii AGORA la #ROOFOFFLINE GOING DIGITAL: Pentru că... unde-s mulți puterea crește

La noi, la moldoveni, cum e?.. Când vine vremea să faci un lucru important, chemi în ajutor prietenii. Exact așa s-a întâmplat și la AGORA - când am zis că începem pregătirile pentru evenimentul #ROOFOFFLINE GOING DIGITAL, am pornit la drum împreună cu partenerii noștri. Și știți de ce? Pentru că noi cunoaștem ce înseamnă susținere, încredere și, în general - unde-s mulți, puterea crește! Cine sunt partenerii celei de-a X-a ediții de #ROOFOFFLINE marca AGORA și cum arată echipa care a intrat în rezonanță cu tematica propusă de noi pentru acest eveniment, aflați în continuare.

Moldtelecom - driver-ul vieții digitale din țară

Partenerul general al evenimentului #ROOFOFFLINE GOING DIGITAL este compania Moldtelecom, care implementează și dezvoltă noi servicii de telecomunicații răspunzând astfel cu succes necesităților și așteptărilor consumatorilor. Prin investițiile realizate, aceasta impulsionează piața serviciilor de telecomunicații și industria tehnologiilor informaționale poziționând Moldova în topul țărilor cu tehnologii avansate accesibile tuturor.

Moldtelecom este cel mai experimentat și mai mare operator din țară și singurul care asigură toată gama de servicii la nivel național.

Vorbim despre: telefonie mobilă, telefonie fixă, internet mobil, internet fix și IPTV. Compania deține poziții constante de lider pe piața serviciilor de telecomunicații din țară. Iar toate rezultatele obținute înseamnă progres și bunăstare pentru întreagă societate. 

Acum înțelegeți și Dumneavoastră, dragi prieteni, de ce facem echipă bună cu Moldtelecom la #ROOFOFFLINE GOING DIGITAL! Și de ce l-am invitat pe directorul General al companiei,  Alexandru Ciubuc, să ne povestească despre procesul de digitalizare în domeniul pe care-l reprezintă.

Fundația Soros Moldova: Bursierii știu cum ar fi fost bine să fie...

De mulți ani, Fundația Soros Moldova susține tinerii cercetători, care învață și elaborează politici publice în cele mai diferite domenii. Politicile publice sunt de fapt niște algoritmi de acțiune pentru autorități – ce trebuie să facă o anumită instituție ca lucrurile să se schimbe spre bine. Pe lângă valoarea unei politici publice bazate pe date, pentru Fundație este important ca noi, oamenii, să ne implicăm în viața publică - să fim activi, să nu fim indiferenți.

Fundația Soros Moldova promovează tinerii străluciți pe care i-au descoperit de-a lungul anilor, în cadrul inițiativei Public Policy Fellowships.

La #ROOFOFFLINE GOING DIGITAL, în cadrul unui panel de discuții, avem ocazia să cunoaștem trei  bursiere ale programului Fundației Soros Moldova - Cristina Voroneanu, Olga Morozan și Alina Bărbuță, care ne vor prezenta idei inovatoare pentru implementarea tehnologiilor informaționale în diferite domenii de activitate.

Agenția de Guvernare Electronică - abordare sistemică pentru modernizarea serviciilor publice

Guvernarea electronică sau e-Guvernarea presupune interacțiunea digitală între instituțiile statului, în vederea schimbului de date între entități și a prestării serviciilor publice în format electronic pentru cetățeni, companii, organizații etc. și se realizează prin intermediul tehnologiilor informaționale avansate, ca rezultat al digitalizării activităților și proceselor. Asta-i clar... 

Dar că toate acestea sunt în grija Agenției de Guvernare Electronică, sarcina căreia este să realizeze această interconexiune, știați? 

Agenția de Guvernare Electronică este promotorul principal al e-Guvernării și al inițiativelor de transformare sectorială, funcționând ca un catalizator al interacțiunii dintre Guvern și cetățeni prin platforme și tehnologii electronice inteligente și este responsabilă de elaborarea și implementarea agendei de modernizare tehnologică a guvernării pentru a eficientiza accesarea și prestarea serviciilor publice.

Digitizarea serviciilor publice constă în automatizarea procesului de depunere a solicitărilor de servicii, identificarea și autorizarea solicitanților, completarea și semnarea digitală a solicitărilor de servicii, achitarea online a taxelor pentru servicii, livrarea rezultatului serviciilor, schimbul de date inter-instituțional, găzduirea securizată a serviciilor electronice etc.

Desigur, pentru că ne interesează pe toți și pe fiecare transformarea digitală la nivel național, am invitat-o pe directoarea Agenției de Guvernare Electronică, Olga Tumuruc, să ne spună despre realizările și provocările în educarea unei națiuni digitale.

Din prima sursă...

Agenția Servicii Publice este instituția cu care interacționează de cel puțin câteva ori în viață fiecare cetățean al Republicii Moldova. De asemenea, oricare antreprenor în activitatea sa i-a pășit măcar o dată pragul.

Iar, deoarece #ROOFOFFLINE a fost mereu un eveniment de networking orientat către business, la această ediție, l-am invitat pe directorul ASP, Mircea Eșanu, inclusiv, ca să aflăm ce idei și strategii are pentru o mai bună conlucrare între mediul de afaceri și instituția pe care o conduce.

Vom afla din prima sursă despre inovațiile digitale care mai așteaptă să fie implementate, despre nivelul de instruire în domeniul tehnologiilor informaționale al agnaților ASP și când vom uita cu totul de „mapa cu documente și xerocopii”.

Așadar, Mircea Eșanu, ne va relata despre drumul către digitalizare a unei instituții de stat.

Cât de mult ne-am accelerat noi pe această „autostradă a reformelor”?

Vino pizza&wine - am descoperit un acoperiș... și e taaare bun!

Orașul este plin de locuri pe care le cunoaștem la perfecție. Le putem descrie cu lux de amănunte, chiar și cu ochii închiși. Dar e destul să schimbi radical unghiul de vedere și vei descoperi noi detalii și un alt fel de a percepe un lucru cu care te-ai obișnuit deja. La #ROOFOFFLINE GOING DIGITAL vom redescoperi un loc arhicunoscut din inima orașului, admirându-l de la înălțime.

 Acoperișul restaurantului Vino pizza&wine (str. 31 August 113) ne va oferi o altă perspectivă asupra scuarului din preajma Liceului „Gheorghe Asachi” și a împrejurimilor sale.

Și dacă tot am ales acoperișul restaurantului Vino pizza&wine drept loc de desfășurare a #ROOFOFFLINE GOING DIGITAL, ar fi mare păcat să nu profităm de această ocazie și să nu savurăm specialitățile casei, pregătite cu mare dragoste de bucătarii localului. 

Vei putea alege din 12 tipuri de pizza absolut delicioase, iar dacă îți place să experimentezi, poți opta pentru una dintre cele 7 pizza mixte! În plus, vei avea la dispoziție și o colecție impresionantă de vinuri roșii, albe și rosé-uri răcoritoare.

Dincolo de discuțiile despre implementarea noilor tehnologii digitale, implementăm la întâlnirea noastră și un nou format de servire a acestor bunătăți gastronomice – sistemul self-service. Când vei simți că nu mai poți ține piept foamei sau dorinței de a mai „ciuguli ceva bunișor” te îndemnăm să cobori în restaurant pentru a-ți alege singur bucatele care îți vor da din ochi!

Ce zici, nu-i așa că ți-am făcut poftă? 

Chateau Cristi: că nu vei rezista tentației

Cea de-a X-a ediție a #ROOFOFFLINE va începe cu un veritabil „wine o’clock” de la prietenii noștri - vinăria Chateau Cristi

Prietenii care au fost la precedentul #ROOFOFFLINE, țin minte, cu siguranță, atmosfera și buna dispoziție de la acel eveniment și faptul că am savurat cu mare plăcere vinurile de la Chateau Cristi. Ei, bine, și de această dată vom avea această ocazie, pentru că și de această dată Chateau Cristi este partenerul nostru la #ROOFOFFLINE. 

După un pahar de vin nobil, networking-ul va căpăta un gust fin și arome îmbătătoare de sărbătoare. Nu va lipsi nici prezentarea de vinuri, condusă de Constantin Șevciuc, sufletul acestei vinării minunate!

Toate vinurile Chateau Cristi sunt produse din strugurii proprii, colectați din podgoriile vinăriei care sunt situate la sudul Moldovei, mai exact în satul Găvănoasa. Pentru fabricarea vinurilor sunt utilizate tehnologii avansate în combinație cu metodele tradiționale de producere. În prezent, colecția Chateau Cristi numără peste zece vinuri albe, roșii și rosé. 

Hai, noroc! Pentru o nouă întâlnire la înălțime!

Prieteni și co-organizatori

Cu o experiență de 18 ani pe piața din Republica Moldova, PRofile Agency este una dintre cele mai mari și mai importante agenții de comunicare și organizare a evenimentelor. Tocmai din acest motiv, nu am ezitat nicio clipă atunci când am decis să le încredințăm colegilor de la PRofile partea ce ține de organizarea #ROOFOFFLINE GOING DIGITAL.

Tot echipa PRofile este cea care ne-a ajutat să găsim soluții creative pentru situațiile neprevăzute, astfel încât ultima petrecere de pe acoperiș din acest an să fie cu adevărat la „înălțimea” așteptărilor voastre!

De unde îți iei bilet și cum poți economisi

„Ce-i al meu, e pus de-o parte”... știți voi proverbul. Apoi, iată că atunci când vine vorba de bilete la #ROOFOFFLINE, să știți că acesta își pierde actualitatea. Biletele sunt în număr limitat (din cele la preț redus, în general nu mai sunt, că s-au vândut ca pâinea caldă). Grăbiți-vă! Prețul standard al unui bilet este de  450 de lei și le puteți găsi  AICI.

Dar! Mai aveți o șansă să obțineți un bilet la preț preferențial! Cum? Foarte simplu! E suficient să-ți iei AICI un abonament AGORA și ai bilet la #ROOFOFFLINE la preț de doar 100 de lei! (Codul de discount va veni pe mail). Astfel, prinzi doi iepuri dintr-o dată: susții presa liberă și mai și vii la distracție cu bilet ieftin. Ce zici, îți surâde perspectiva?

În continuare, răsfoiți un pic arhiva noastră să vedeți și cum a fost la edițiile anterioare de #ROOFOFFLINE, în această vară. În luna iunie ne-am distrat de minune la  #ROOFOFFLINE Hybrid businesses de pe divan, iar în iulie am adunat prietenii la #ROOFOFFLINE Unbeathen Paths.

N.B. Data de 8 septembrie, ora 17:30, acoperișul localului Vino pizza&wine, situat la intersecția străzilor Pușkin și 31 august.

Mulțumim partenerilor! Ne vedem pe acoperiș!

Dragă cititor,

Mii de oameni ne citesc în aceste zile în căutarea informațiilor, răspunsurilor și a unui fir de speranță. Iar noi lucrăm ca să asigurăm un jurnalism responsabil care să ne ajute pe fiecare dintre noi să înțelegem mai bine tot ce se întâmplă în jurul nostru și să ne unească în aceste timpuri complicate.

Ce putem face noi acum, este să te informăm corect, din surse verificate. Când nu știi pe cine să crezi, vezi ce scrie AGORA.
Fiecare contribuție din partea cititorilor este valoroasă pentru activitatea redacției. Susține-ne cu un abonament de membru. Mulțumim

Vezi și aceste știri
Speakerii #ROOFOFFLINE: Drumul către digitalizarea unei instituții de stat, povestit de directorul Agenției Servicii Publice

Speakerii #ROOFOFFLINE: Drumul către digitalizarea unei instituții de stat, povestit de directorul Agenției Servicii Publice

Cum ar fi fost bine să fie? Căutăm răspunsuri în cadrul #ROOFOFFLINE GOING DIGITAL: Trei soluții de la bursierii susținuți de Fundația Soros Moldova

Cum ar fi fost bine să fie? Căutăm răspunsuri în cadrul #ROOFOFFLINE GOING DIGITAL: Trei soluții de la bursierii susținuți de Fundația Soros Moldova

Speakerii #ROOFOFFLINE: Aflăm de la Directorul General Moldtelecom despre procesul de digitalizare în domeniul telecomunicațiilor

Speakerii #ROOFOFFLINE: Aflăm de la Directorul General Moldtelecom despre procesul de digitalizare în domeniul telecomunicațiilor

#ROOFOFFLINE must go on! Ediția aniversară a evenimentului de pe acoperiș organizat de AGORA: Tema s-a „copt”, pregătirile sunt în toi, biletele - deja în vânzare

#ROOFOFFLINE must go on! Ediția aniversară a evenimentului de pe acoperiș organizat de AGORA: Tema s-a „copt”, pregătirile sunt în toi, biletele - deja în vânzare

Amintiri de la #ROOFOFFLINE Unbeaten Paths: Am transpus în imagini atmosfera de la petrecerea de pe acoperiș (GALERIE FOTO)

Amintiri de la #ROOFOFFLINE Unbeaten Paths: Am transpus în imagini atmosfera de la petrecerea de pe acoperiș (GALERIE FOTO)

#ROOFOFFLINE: Digitalizarea - soluția care va aduce statul mai aproape de cetățenii din diasporă. Cum? Ne spune Roman Ciumac, bursier al Fundației Soros Moldova

#ROOFOFFLINE: Digitalizarea - soluția care va aduce statul mai aproape de cetățenii din diasporă. Cum? Ne spune Roman Ciumac, bursier al Fundației Soros Moldova

Advertoriale
Spune adio așteptării: Ia-ți imediat cardul tău personalizat de la maib

Spune adio așteptării: Ia-ți imediat cardul tău personalizat de la maib

Gala Fermierilor 2022. Cei mai buni agricultori au fost premiați pentru rezultate remarcabile

Gala Fermierilor 2022. Cei mai buni agricultori au fost premiați pentru rezultate remarcabile

Orange aniversează în acest an 12 ani de la lansarea programului „Ne Pasă” - pentru susținerea voluntariatului

Orange aniversează în acest an 12 ani de la lansarea programului „Ne Pasă” - pentru susținerea voluntariatului

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • DESCIFRAT| (IN)Siguranța din mijlocul protestelor sau șirul neregulilor din Orășelul Schimbărilor. Invitați: Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu și directorul executiv API, Petru Macovei
  DESCIFRAT| (IN)Siguranța din mijlocul protestelor sau șirul neregulilor din Orășelul Schimbărilor. Invitați: Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu și directorul executiv API, Petru Macovei
 • DESCIFRAT| Distribuirea lemnelor de foc sau drumul celor 5 metri ster: De la lista întocmită de primării, la stocurile care se golesc (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Cristina Tocari, tânăra care a revenit din Franța pentru a transforma plasticul în bijuterii (VIDEO)
 • DESCIFRAT| Meniul preșcolarilor, între posibilități și necesități (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Nicolai Croitoru: „Pot să mă mândresc că echipa mea e formată practic în proporție de 80% din persoane revenite de peste hotare”(VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  ANRE a aprobat noul preț pentru energia electrică furnizată de S.A. „Energocom”
 • 2
  Alexei Navalnîi și Svetlana Tihanovskaia, propuși pentru Premiul Nobel pentru Pace. Decernarea va avea loc de ziua lui Putin
 • 3
  Sală arhiplină la Palatul Național. Peste 1.800 de spectatori au urmărit filmul CARBON în cadrul premierei naționale
 • 4
  Etapă finală: Putin a semnat legile de anexare a teritoriilor ucrainene (HARTĂ)
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.