Bursiera Fundației Soros Moldova Alina Bărbuță, la #ROOFOFFLINE GOING DIGITAl: Orice soluție digitală trebuie să vizeze incluziunea digitală (VIDEO)

Bursiera Fundației Soros Moldova Alina Bărbuță, la #ROOFOFFLINE GOING DIGITAl: Orice soluție digitală trebuie să vizeze incluziunea digitală (VIDEO)

Orice soluție digitală implementată la nivel național trebuie să vizeze în mod special incluziunea digitală, care să fie bazată pe echitate, egalitate și sustenabilitate, astfel încât să fie asigurat accesul la tehnologii informaționale și comunicaționale. Cu un astfel de mesaj a venit bursiera Fundației Soros Moldova, Alina Bărbuță, în cadrul unui panel de discuții, organizat la cea de-a zecea ediție a evenimentului AGORA #ROOFOFFLINE, care la 8 septembrie, s-a desfășurat sub genericul GOING DIGITAL.

„Avem nevoie de o incluziune digitală astăzi, pentru viitoarea generație de mâine. Studiile anterioare au demonstrat că există o discrepanță foarte mare între incluziunea digitală în mediul urban și în cel rural. Nu putem vorbi despre soluții digitale eficiente într-o economie, dacă nu includem toate categoriile sociale, or, cei care sunt dezavantajați social automat sunt dezavantajați și în mediul digital”.

În cadrul discursului său, Alina Bărbuță a reușit să aducă și un exemplu concludent în acest sens. Bursiera Fundației Soros Moldova a amintit că în perioada pandemiei, când studiile se făceau la distanță, copiii din satele R. Moldova nu beneficiau de un suport digital comparabil cu cel de la orașe.

...

Alina Bărbuță a atras atenția că, în baza studiilor realizate în UE, inegalitatea digitală este clasificată pe baza a trei nivele:

1) nivelul de acces la tehnologii informaționale și comunicaționale; 2) nivelul de competențe digitale; 3) măsura în care de pe urma interacțiunea cu tehnologia putem să îmbunătățim calitatea vieții.

Vedeți mai jos discursul integral:

Alina Bărbuță nu este singura bursieră a Fundației Soros Moldova care la #ROOFOFFLINE GOING DIGITAL a vorbit despre idei inovatoare pentru digitalizarea unor domenii de activitate. Soluții în acest sector au oferit și Olga Morozan împreună cu Cristina Voroneanu. Cele două au vorbit despre accesul la educația online de calitate pentru copiii din zona de risc și despre oportunitățile automatizării transportului public.

Partener general al actualei ediții #ROOFOFFLINE: Moldtelecom

Parteneri: Fundația Soros Moldova, Agenția de Guvernare Electronică, Vino pizza&wine și Chateau Cristi.

Prieteni și co-organizatori: agenția PRofile.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.