Decizia de a forma o coaliție a fost anunțată în cadrul celei de a treia tentativă de convocare a Consiliului raional. Anunțul a fost făcut de către liderul liberal-democraților din teritoriu, Anatol Dimitriu care a dat citire unei declarații de creare a „Coaliției pentru Guvernare Pro-Europeană în Consiliul Raional IalovenI”. Din ea fac parte 13 conslieri ai PLDM și 5 ai PL, care împreună au majoritatea. La această coaliție sunt așteptați să adere toți consilierii din Ialoveni.

După alegerile locale din 2011 președinte al raionului Ialoveni a fost ales reprezentantul PL, Nicolae Andronache. Acesta a decedat pe parcursul mandatului, ulterior fiind înlocuit de către Lilian Popescu, care trecuse între timp de la liberali la democrați. 

Este cel de-al 4-lea președinte de raion pentru PLDM, după raioanele Telenești, Căușeni și Călărași. Democrații au ales președinți în Sângerei, Rezina, Criuleni dar și Orhei.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!