Contactat de AGORA, viceprimarul Ilie Ceban a declarat că: „cei care au ieșit în conferință de presă trebuia mai întâi să verifice ce fel de acte sunt, pentru că este greșit să vorbești despre acte de demolare”.
Însă funcționarul, a confirmat că acea construcție a fost pornită fără niciun act permisiv și a declarat că agentul economic a încercat să meargă pe o procedură tacită de aprobare, adresându-se în instanță și obținând undă verde pentru ridicarea blocului la Curtea de Apel.
„Ei nu au așteptat o decizie irevocabilă pe caz și au ridicat ilegal construcția. Ulterior, noi am contestat decizia la Curtea Supremă de Justiție, iar ultima a anulat decizia instanței de apel și a respins cererea, de aprobare tacită”.
Astfel, pentru dărâmare, urmează să fie inițiată o nouă acțiune în judecată, astfel încât agentul economic să fie sancționat pentru construcție neautorizată, instanța fiind cea care va emite actul privind demolarea.
Amintim că la data de 2 august curent, Guvernul a aprobat regulamentul care permite demolarea construcțiilor ridicate fără acte permisive.
În acest context, fracțiunea PAS spune că a propus votării în CMC a unui proiect care să prevadă implementarea regulamentului, însă consilierii socialiști s-ar fi opus.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.