Trei sferturi (83%) dintre români vizionează conţinut video online, însă continuă să petreacă mult timp şi în faţa televizorului, respectiv 3 ore şi 38 de minute pe zi, cu o jumătate de oră mai mult decât restul europenilor, potrivit unui studiu al Samsung citat de Mediafax.
De asemenea, peste o treime dintre români plătesc pentru conţinut educaţional, pe măsură ce creşte cererea pentru conţinut de calitate, potrivit studiului anual "Techonomic Index 2015", cea mai amplă cercetare realizată de Samsung asupra obiceiurilor românilor de interacţiune cu tehnologia, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.
Aflat anul acesta la cea de-a doua ediţie, studiul a fost extins pentru a include 18 ţări europene, fiind realizat pe un eşantion de 18.000 de europeni şi dezvăluind obiceiurile de consum şi de folosire a dispozitivelor electronice şi electrocasnice.
Totodată, potrivit comunicatului, acest studiu dezvăluie faptul că, anul acesta, casele românilor sunt mai mult decât un simplu loc de relaxare şi înnoptare. Ele au devenit centrul universului cultural, loc de muncă, loc de studiu şi loc de divertisment, în care românii se conectează cu cei dragi şi în care îşi regăsesc inspiraţia. Tehnologia le oferă mai multe experienţe, iar pe măsură ce numărul dispozitivelor dintr-o gospodărie creşte la 19, cu unul în plus faţă de 2014, drumul spre casele "smart" pare mai scurt ca niciodată, potrivit aceluiaşi comunicat.
De asemenea, potrivit studiului, investiţia românilor în conţinut educaţional creşte pe măsură ce timpul alocat jocurilor pe mobil scade.
Astfel, 49% dintre respondenţi accesează conţinut educaţional cel puţin o dată pe săptămână, faţă de 47% câţi utilizează aplicaţii de gaming şi divertisment, iar 34% dintre gospodării au plătit în ultima lună accesul la conţinut educaţional, comparativ cu 28% câte au plătit pentru jocuri sau aplicaţii de divertisment.
Tehnologia le permite românilor să îşi extindă domeniile de interes la capitolul educaţie. Gospodăriile cheltuiesc lunar mai mult pe materiale educaţionale (10,58 euro) decât pe jocuri pe telefon (8,48 euro) şi materiale de divertisment, precum cărţi (9,71 euro), filme (7,81 euro) şi muzică (7,14 euro). Într-o zi obişnuită, 27% dintre românii care încă studiază îşi petrec cel puţin o oră consumând conţinut educaţional.
Vezi și aceste știri

Zelenski susține că aproape toți oamenii blocați în subsolurile uzinei Azovstal au fost evacuați

Maia Sandu despre nivelul înalt de inflație: Toate instituțiile statului trebuie să-și facă treaba mai bine decât și-au făcut-o până acum
