Zelenski anunță că a fost descoperită o groapă comună cu peste 400 de cadavre îngropate într-o pădure de lângă Izium (FOTO)

Zelenski anunță că a fost descoperită o groapă comună cu peste 400 de cadavre îngropate într-o pădure de lângă Izium (FOTO)

Autoritățile ucrainene au descoperit o groapă comună în orașul eliberat Izium, a afirmat președintele Volodimir Zelenski. Potrivit lui, „Rusia lasă moarte peste tot. Și ar trebui să fie trași la răspundere pentru asta”.

Consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gerașcenko a declarat că un loc cu aproximativ 440 de morminte a fost descoperit în Izium. Unii dintre cei decedați au fost împușcați, alții au murit în bombardamente, a adăugat el.

...

Publicitate

„Tocmai au publicat imagini ale unui cimitir din pădure cu peste 400 de cadavre de oameni îngropați acolo. Fiecare cadavru va trebui să fie exhumat, așa cum s-a întâmplat la Bucea. Avem, din păcate, o astfel de experiență tragică negativă și vom stabili circumstanțele morții fiecăruia dintre cei peste 400 de oameni îngropați în cimitirul de lângă Izium”, a declarat Gerașcenko.

...

Foto: SkyNews

De asemenea, el a spus că în Izium sunt case rezidențiale în ruine și a citat locuitori locali care au declarat că trupurile a 47 de persoane au fost scoase de sub dărâmăturile uneia dintre aceste case.

„Este vorba de o casă cu trei etaje în care două intrări s-au prăbușit în urma unei bombe aeriene rusești. Potrivit rezidenților locali, atunci când au fost însărcinați cu înlăturarea molozului sub ocupația rusă, 47 de cadavre au fost scoase de acolo”, a declarat Gerașcenko.

...

Oficialul a sugerat că numărul total al persoanelor ucise în Izium în timpul ocupației ar putea fi de aproape 1.000.

„Și va fi de peste două ori mai mult decât la Bucea. Bineînțeles, vom verifica totul”, a subliniat Gerașcenko.

...

Președintele Vladimir Zelenski a comentat deja groapa comună din Izium. Liderul de la Kiev a comparat Izium cu orașele Bucea și Mariupol, devenite simboluri ale atrocităților invaziei ruse în Ucraina.

„Vrem ca lumea să știe ce se întâmplă cu adevărat și la ce a dus ocupația rusă. Bucea, Mariupol, acum, din păcate, Izium… Rusia lasă moarte peste tot. Și ar trebui să fie trași la răspundere pentru asta. Lumea ar trebui să considere Rusia cu adevărat responsabilă pentru acest război. Vom face totul pentru a realiza acest lucru”, a declarat șeful statului.

Izium este un oraș din sudul regiunii Harkov, care a fost ocupat de armata rusă la începutul lunii aprilie. Orașul avea o importanță strategică pentru ofensiva rusă în regiunea Donețk. La 10 septembrie, trupele ucrainene au eliberat orașul în cadrul unei contraofensive pe scară largă. Armata rusă a declarat că și-a retras trupele din oraș ca urmare a unei „regrupări”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal