PROFESIONIȘTII| Operatoarea 112 care trage linii (telefonice) între viață și moarte (VIDEO)

PROFESIONIȘTII| Operatoarea 112 care trage linii (telefonice) între viață și moarte (VIDEO)

În semiobscuritatea unei încăperi largi, zeci de întrebări, răspunsuri și  precizări valsează ritmic și armonios cu sunetul tastaturilor care, în tandem cu degetele care le apasă, notează pe pagini albe nume, localități și diagnoze. Accidente, furturi, copaci căzuți, persoane blocate în lift sau în apartament, sinucigași, incendii, înecuri și multe alte situații de risc curg gârlă de la un capăt al firului la altul. Cu două monitoare în față, o femeie blondă ascultă concentrat o voce disperată care îi explică în detalii despre starea de sănătate al fiului ei, care are nevoie de îngrijire medicală urgentă. 

Aliona Morogai este operatoare a Serviciului 112 și muncește aici din prima zi în care serviciul a devenit operațional, adică din luna iulie a anului 2018. De atunci, a preluat și redirecționat sute de cazuri grave, a auzit mii de povești triste și s-a bucurat pentru fiecare situație în care operativitatea ei și a colegilor săi a reușit să atingă obiectivul suprem - salvarea vieților omenești. 

„Serviciul 112 lucrează cu toată țara, deși este un singur sediu, care se află la Chișinău. Apelurile vin din toată țara, iar la noi sunt repartizate pe zone: zona sud, nord, centru. Noi preluăm, procesăm informația și conform zonei o transmitem serviciilor de la fața locului”. 

Odată cu lansarea acestui serviciu, Republica Moldova a realizat pași importanți în dezvoltarea lui pe plan național. În special a fost îmbunătățit modul în care noile tehnologii oferă instrumente corecte de luare a deciziilor și coordonare a resurselor în situații de urgență, precum și modul în care sunt prezentate soluțiile informatice ce țin de localizarea geografică. 

Întreruptă la jumătate de cuvânt de un nou apel telefonic, Aliona Morogai îl preia cu empatie și notează cu grijă toate informațiile pe care le primește de la persoana aflată în situație de risc. Ele, situațiile de risc, reprezintă acum instrumentul de lucru al femeii. În cei patru ani de activitate Aliona a învățat să accepte și să treacă prin ea tot ce aude de la celălalt capăt al firului. De multe ori înghițindu-și lacrimile, știe să-și păstreze calmul și să acționeze rapid și la rece, făcând abstracție de emoții.

Impactul psihic e foarte mare în fiecare minut și în fiecare zi. Cu timpul am învățat să ne detașăm, să ne gândim la alte lucruri. La început a fost mai greu, compătimeam tot și pe toți. Acum încerc cu compătimire și multă indulgență, dar știu că după un apel care mi s-a părut foarte grav poate veni unul și mai grav.

În medie, un operator al Serviciului 112 poate prelua, de-a lungul turei de opt ore, 300 de apeluri. Totuși, Aliona Morogai precizează că numărul apelurilor poate varia atât în funcție de perioada zilei cât și în funcție de anotimp, evenimente din calendar și perioadă a anului. 

De exemplu, în luna august 2022, la numărul unic de urgență 112, au fost raportate 2.363 de solicitări legate de accidente rutiere, în creștere cu aproape 17% față de luna iulie. 

Cele mai multe intervenții la numărul de urgență au reprezentat accidente neimportante – 1 768 de solicitări, urmate de accidente cu persoane traumatizate – 220 de solicitări, accidente cu tamponare în obstacol – 155 de solicitări, accidente cu tamponare pieton – 98 de solicitări, accidente cu tamponare animale – 35 de solicitări, accidente cu transport public – 14 solicitări, accidente cu persoane decedate – 2 solicitări, accidente cu scurgere de substanțe inflamabile sau periculoase – 1 solicitare.

Aliona Morogai este genul de profesionist care își trăiește meseria zi de zi. Mai ales că încă din primele zile de activitate a înțeles cât de mare este impactul lucrului pe care îl face și cât de uriașă este responsabilitatea pe care o poartă pe umeri. 

Munca noastră este cât mai repede să intervenim și să salvăm viața omului. Dacă ne reușește, suntem foarte bucuroși.

Potrivit protocolului, în timpul convorbirii cu un solicitant, un operator 112 trebuie să reușească să adreseze întrebări potrivite pentru a obține informații cât mai concrete pentru a putea să aprecieze rapid de ce echipe de intervenție este nevoie în situația respectivă.

De exemplu, în cazul unui accident rutier, ei trebuie să afle despre locul unde s-a produs accidentul, numărul total al persoanelor implicate în accident, dacă persoanele sunt blocate în autovehicul, dacă sunt conştiente sau inconştiente, etc.

Aliona Morogai recunoaște că, așa cum e firesc, viața din afara serviciului este plină atât cu bucurii cât și cu necazuri, cu momente bune și cu neajunsuri. Chiar și așa, ori de câte ori ajunge să pășească pragul instituției - zâmbește. Filozofia de viață a operatoarei 112 spune că, indiferent de sentimentele și trăirile cu care se confruntă în sinea sa,  atunci când răspunde la telefon, trebuie să aibă o abordare calmă, empatică și profesionistă.

Dispoziția mea personală nu trebuie să influențeze munca pe care o fac cu mare drag și cu mare dăruire. Sunt conștientă de acest lucru, de aceea îmi las problemele personale și de familie după ușă, iar după ce termin tura – mă întorc la ele.

Funcţiile de bază ale Serviciului 112 și ale operatorilor acestuia sunt să preia apelurile de urgență, să efectueze interogarea primară a apelantului pentru a afla circumstanțele producerii situațiilor de urgență, să proceseze apelurile de urgenţă și să asocieze la apel date relevante din alte resurse și sisteme informaționale.

Totodată, în timpul turei, un operator 112 trebuie să reușească să localizeze din punct de vedere geografic terminalul apelantului, să determine categoria situaţiilor de urgenţă și a serviciilor specializate de urgență pentru intervenţie în soluţionarea situaţiilor de urgenţă și să verifice veridicitatea  informaţiei recepţionate, în limita competenţei şi a resurselor disponibile.

Ulterior, un operator 112 transmite solicitările de urgență către dispeceratele serviciilor specializate de urgență. 

Operatorii 112 sunt instruiți timpul de o lună în cadrul Centrului de preluare a apelurilor de urgență. Ei activează în ture:

Într-o zi de la 8 dimineața până la 16:30, în altă zi, cum e azi, de exemplu, sunt de la ora 13:00 până la ora 22:00. A treia este tura de noapte, de la 8:00 la 08:00. Noaptea sunt foarte multe apeluri, iar noi suntem treji, conștienți, proaspeți și răspundem la fel ca ziua.

Cele mai multe dintre apelurile care parvin la Serviciul 112 sunt redirecționate către Ambulanță. Pe locul doi în topul solicitările sunt cazurile care ajung să fie preluate de Poliție și pe locul trei sunt cazurile care sunt ulterior preluate de pompieri.

În arhiva SIA al Serviciului 112 informaţiile cu privire la apelurile de urgenţă recepţionate sunt recepționate și stocate pentru o perioadă de 10 ani.

Numărul 112 este gratuit şi poate fi apelat 24 din 24 de ore, de pe orice telefon fix sau mobil în Moldova şi întreaga Uniune Europeană.

Echipa pe care a găsit-o la Serviciul de Urgență 112 i-a devenit Alionei Morogai dragă ca o familie. Alături de cei 119 angajați ai Serviciului, 89 dintre care operatori, Aliona știe că fiecare zi de muncă este o provocare și că fiecare apel pe care îl preia poate fi linia fină dintre viața și moartea cuiva. Nu-și construiește cariera pe planuri mari și nici pe filozofii profunde de viață. 

Dacă ai ideea și tendința de a deveni un bun profesionist trebuie să calci peste toate laturile caracterului care nu-ți permit să faci acest lucru.

Aliona Morogai învață în fiecare zi să fie cea mai bună versiune a sa. Atunci când încărcătura emoțională acumulată la serviciu devine prea grea pentru umerii săi slabi, împarte impresiile cu soțul. În timpul liber merge la shopping cu copiii, iar atunci când simte că e prea obosită, știe să se oprească din această goană nebună, să respire adânc și să găsească forțe pentru a o lua de la capăt. Iar și iar...

Dragă cititor,

Mii de oameni ne citesc în aceste zile în căutarea informațiilor, răspunsurilor și a unui fir de speranță. Iar noi lucrăm ca să asigurăm un jurnalism responsabil care să ne ajute pe fiecare dintre noi să înțelegem mai bine tot ce se întâmplă în jurul nostru și să ne unească în aceste timpuri complicate.

Ce putem face noi acum, este să te informăm corect, din surse verificate. Când nu știi pe cine să crezi, vezi ce scrie AGORA.
Fiecare contribuție din partea cititorilor este valoroasă pentru activitatea redacției. Susține-ne cu un abonament de membru. Mulțumim

Vezi și aceste știri
Toamna se numără lansările: În fiecare zi de joi, AGORA îți aduce PROFESIONIȘTII (VIDEO)

Toamna se numără lansările: În fiecare zi de joi, AGORA îți aduce PROFESIONIȘTII (VIDEO)

În august, numărul de solicitări legate de accidentele rutiere la 112 a crescut cu 17%

În august, numărul de solicitări legate de accidentele rutiere la 112 a crescut cu 17%

Peste 2,5 mil de apeluri la serviciul unic 112, în anul 2021. Află pentru ce urgențe sună moldovenii, cel mai des

Peste 2,5 mil de apeluri la serviciul unic 112, în anul 2021. Află pentru ce urgențe sună moldovenii, cel mai des

Bilanțul 112: Au fost înregistrate peste 2,5 milioane de apeluri, iar solicitările au crescut, anul trecut, cu 20%

Bilanțul 112: Au fost înregistrate peste 2,5 milioane de apeluri, iar solicitările au crescut, anul trecut, cu 20%

112 litri de alcool contrafăcut, confiscat la Bălți și Glodeni de către polițiști

112 litri de alcool contrafăcut, confiscat la Bălți și Glodeni de către polițiști

SUA l-au avertizat pe Putin că folosirea armelor nucleare va avea „consecințe catastrofale pentru Rusia”

SUA l-au avertizat pe Putin că folosirea armelor nucleare va avea „consecințe catastrofale pentru Rusia”

Advertoriale
Învață de la specialiștii DAD Human Capital cum să selectezi candidații potriviți în procesul de recrutare a personalului

Învață de la specialiștii DAD Human Capital cum să selectezi candidații potriviți în procesul de recrutare a personalului

Start înregistrare pentru stagiu în Moldcell Academy, ediția din 2022

Start înregistrare pentru stagiu în Moldcell Academy, ediția din 2022

Sucursala maib „Mircea cel Bătrân” și-a redeschis ușile după renovare și modernizarea modelului operațional

Sucursala maib „Mircea cel Bătrân” și-a redeschis ușile după renovare și modernizarea modelului operațional

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.